Eli verovert vijftigste profzege in Brussel

Eli Iserbyt heeft in onze hoofdstad een persoonlijke mijlpaal neergezet: in de slotmanche van de X2O Trofee in Brussel reed hij naar zijn vijftigste profzege in het veld. Michael Vanthourenhout maakte er opnieuw een 1-2’tje van.

Onze Belgische en onze Europese kampioen zijn in de wedstrijden na het WK amper van de eerste twee plaatsen weg te houden, en dat was in de cross op de terreinen van de VUB niet anders. Deze keer was het Eli Iserbyt die samen met Joris Nieuwenhuis snel naar de leiding ging. Daags na zijn lange solo in Sint-Niklaas had Michael Vanthourenhout wat inlooptijd nodig, maar hij slaagde er als enige nog in de oversteek naar voren te maken. In een spannende slotfase trok Eli de zege naar zich toe, en Michael de tweede plaats. In de eindstand van de X2O Badkamers Trofee eindigen ze respectievelijk als tweede en derde.

Bij de vrouwen deed het deugd om Denise Betsema na haar pechvolle winter nog eens de neus aan het venster te zien steken. Denise maakte in de beginfase indruk met haar goeie techniek op het veeleisende parcours, en eindigde uiteindelijk als zesde. Daarmee deed ze een plekje minder goed dan onze seizoensrevelatie Leonie Bentveld, die na het WK een abonnement op vijfde plaatsen lijkt te hebben genomen. Bij de U23-renners tot slot verloor Yordi Corsus alle kansen op podium door een overdosis pech, maar behaalde ook hij uiteindelijk een vijfde plek.

Uitslagen X2O Trofee Brussel

Mannen:
1. Eli Iserbyt
2. Michael Vanthourenhout op 0’09”
3. Joris Nieuwenhuis (Ned) 0’56”

Vrouwen:
1. Lucinda Brand (Ned)
2. Marion Norbert Riberolle op 0’13”
3. Manon Bakker (Ned) 0'37"
5. Leonie Bentveld (Ned) 1'05"
6. Denise Betsema (Ned) 1'20"

Mannen-beloften:
1. Ward Huybs
2. Victor Van de Putte op 0'12"
3. Arne Baers 0'53"
5. Yordi Corsus 2'14"
10. Kenay De Moyer 3'23"
14. Kay De Bruyckere 4'40"

(foto’s Photopress.be)