Eli verzilvert topweekend met eindwinst in de Wereldbeker

Tom Pidcock won de WB-manche in Hulst. Het Britse talent hield een uur lang een aandringende Eli Iserbyt af. Onze kopman werd na afloop wel beloond met eindwinst in de Wereldbeker. "Het bewijs van een constant seizoen", vertelde hij achteraf. 

Pech voor Wout van Aert in de beginfase. De topfavoriet kampte met kettingproblemen en moest vanuit 40ste positie terugvechten. Dat opende perspectieven voor onze jongens. Tot Tom Pidcock, die zich net als Eli en Van der Haar perfect in zijn sas voelde op dit technische en bochtige parcours, zijn duivels ontbond.

Eli was de enige die kon aanklampen, maar bij een volgende versnelling van de Brit moest ook hij passen. "Jammer dat ik het wiel kwijtgeraakte. Anders had het nog spannender kunnen worden, denk ik. Nu bleef ik hangen op een handvol seconden en op dit rondje kon je niet echt veel sneller dan we reden. Al ben ik niet helemaal tevreden van mijn looppassages. Daarin was Tom sterker."

Eli bleef hangen op vijf à tien seconden, maar de kloof dichten zat er niet meer in. Met zijn tweede plek verzekerde hij zich wel van eindwinst in de Wereldbeker. Met nog twee manches voor de boeg, kan hij niet meer bijgehaald worden. En daar was hij uiteraard bijzonder tevreden mee.

“Ik jaag al een paar jaar op die eindwinst in de Wereldbeker. Blij dat het me dit jaar gelukt is. Het bewijst dat ik een constant niveau heb gehaald deze winter. En uiteraard is het een extra troef dat ik dit nu al kan afvinken op mijn lijstje. Het geeft me een aantal opties richting het WK.”

Michael werd zesde, Laurens achtste en Toon tiende. Zo posteerde Pauwels Sauzen-Bingoal maar liefst vier renners in de top tien. Een geslaagde start van 2022 nadat Eli gisteren ook al op het podium mocht in Baal.

Uitslag Hulst Elite & beloften mannen (71 dlrs):
1. Tom Pidcock
2. Eli Iserbyt op 12"
3. Lars van der Haar op 33"
6. Michael Vanthourenhout op 1'41"
8. Laurens Sweeck op 1'57"
10. Toon Vandebosch op 2'11"
19. Ryan Kamp op 3'49"

Tussenstand Wereldbeker na 13/15 manches:
1. Eli Iserbyt - 405 punten
2. Michael Vanthourenhout - 310 
3. Toon Aerts - 297
7. Laurens Sweeck - 185
8. Toon Vandebosch - 184
15. Ryan Kamp - 110
24. Anton Ferdinande - 84

Foto's: © Photopress.be