Eli wint harten met tweede plek op Circuit van Zolder

Ook op het Circuit van Zolder slaagde Eli Iserbyt erin zijn voet dicht bij die van Wout van Aert te zetten: na een fraai duel werd hij tweede. Morgen in Diegem kan Eli zich zo misschien al verzekeren van eindwinst in de Superprestige.

Als fulltime crosser strijden met een winnaar van de groene trui, Milaan-Sanremo, en zoveel meer: het blijft een eer. In de finale van de hogesnelheidsrace in Heusden-Zolder geraakte Eli Iserbyt op kop samen met Wout van Aert. Aan het slot schudde de Kempenaar toch nog onze kopman af, maar die had alle recht om tevreden op zijn cross terug te kijken. Ook al omdat hij zijn voorsprong in de Superprestige verder uitbreidde tot 25 punten, en zichzelf zo morgen tijdens de voorlaatste manche in Diegem mogelijk al kan verzekeren van eindwinst.

Voor Michael Vanthourenhout liep de wedstrijd minder af: hij verdween door rugproblemen uit cross. Onze drie andere vertegenwoordigers finishten wel: Ryan Kamp werd zestiende, eerstejaarsbelofte Yordi Corsus na een valpartij achttiende en Kay De Bruyckere 24ste. Bij de vrouwen hadden we naast juniore Shanyl De Schoesitter van onze opleidingsploeg geen rensters aan de start.

Uitslagen Superprestige Zolder

Mannen:
1. Wout van Aert
2. Eli Iserbyt op 0’08”
3. Joris Nieuwenhuis (Ned) 0’34”
16. Ryan Kamp (Ned) 1’48”
18. Yordi Corsus 2’45”
24. Kay De Bruyckere 3’52”

(foto’s Photopress.be)