Eli zet zijn zegeteller op 6 in Flamanville, Leonie haalt podium

Eli Iserbyt heeft in de wereldbekermanche in het Franse Flamanville zijn zesde seizoenszege geboekt. Nog meer plezier voor onze ploeg: de eerste podiumplek ooit in de elite-Wereldbeker voor Leonie Bentveld.

Het begon dus al bij de vrouwen uitstekend voor ons: met een kopstart van Leonie Bentveld, die nadien samen met Denise Betsema voluit in de strijd kon gaan voor de podiumplaatsen. Dat lukte ook voor Leonie, die met een derde plaats een mijlpaal in haar carrière wist te realiseren: voor het eerst op het podium in de elite-Wereldbeker, en dat als negentienjarige. Denise kwam als vierde over de finish.

Bij de mannen ging het mis in de start: Eli Iserbyt was meteen op achtervolgen aangewezen. Met een bijzonder sterke remonte ging hij nadien op en over alle concurrentie, om uiteindelijk solo te winnen. Eli zit zo nog steviger in de rood-witte leiderstrui van de Wereldbeker: hij heeft nu 34 punten voorsprong op zijn eerste achtervolger. Nog in Flamanville finishte Ryan Kamp na een blitzstart als achtste.

Europees en Belgisch kampioen Michael Vanthourenhout kwam niet aan de start in Flamanville, met het oog op het verdere herstel van zijn schouderblessure.

Uitslagen Wereldbeker Flamanville (Fra):

Mannen:
1. Eli Iserbyt
2. Lars van der Haar (Ned) op 0’13”
3. Pim Ronhaar (Ned) 0'47"
8. Ryan Kamp (Ned) 2'04"

Vrouwen:
1. Lucinda Brand (Ned)
2. Marie Schreiber (Lux) op 0’20”
3. Leonie Bentveld (Ned) 0’30”
4. Denise Betsema (Ned) 0’45"

(foto’s Photopress.be)