En dan was het opnieuw de beurt aan Eli, Michael tweede

Het feestje blijft duren. Eli Iserbyt zorgde in provinciaal recreatiedomein De Schorre voor de twaalfde seizoenszege (12!) voor de ploeg, de tiende voor de mannen. Voor Eli zelf was het zijn zesde. Michael Vanthourenhout was zijn dichtste belager en werd tweede.

Met zijn vijven kleurden ze de Superprestigemanche in Boom: dat waren naast Eli en Michael ook Toon Aerts, Corné van Kessel en Wout van Aert. De vijf waren aan elkaar gewaagd en pas in het laatste wedstrijdkwart viel de beslissing toen Eli de anderen onder druk zette en zij in de fout gingen.

Met nog twee ronden te rijden, sloeg hij een kloof. "Het verraste me dat ik plots een gaatje had", vertelde Eli achteraf. "Eerder versnellingen leidden namelijk niet tot grote verschillen. We waren zeer aan elkaar gewaagd. Misschien heb ik wel mijn voordeel gedaan door niet te fel van leer te trekken in de beginfase. Ik pakte het zuinig aan en dat hielp me wel in de finale." 

Michael verzeilde in vierde positie, maar ook hij reed en sterke slotfase en knokte zich  - mede dankzij schuivertjes van Van Aert en Aerts - nog naar de tweede plaats. "Ik dacht dat dit parcours op het lijf van Wout geschreven was, maar we waren elkaar allemaal waard. Dan is niet onlogisch dat foutjes beslissen over winst en verlies. Ik ben blij met deze tweede plaats."

Laurens en Ryan waren de hele wedstrijd de eerste achtervolgers op de vijf leiders, maar konden de aansluiting niet maken. Ryan finishte zesde, Laurens zevende. Ook Pim (11de) mag opnieuw terugblikken op en knappe cross. En door zijn zege verstevigt Eli ook zijn leidersplaats in de Telenet Superprestige. 

Uitslag:
1. Eli Iserbyt
2. Michael Vanthourenhout op 15"
3. Toon Aerts op 21"
6. Ryan Kamp op 1'18"
7. Laurens Sweeck op 1'33"
11. Pim Ronhaar op 2'15"
16. Anton Ferdinande op 2'56"
32. Arne Baers (Callant-Pauwels Sauzen) op 5'26"
33. Dieter Vanthourenhout op 5'40"
36. Jelle Camps op 6'07"
50. Jarno Bellens op 1 ronde

Foto's: ©Photopress