Ereplaatsen voor Denise en Michael in Dendermonde

In de twaalfde Weredlbeker van het seizoen, door onze teammanager Jurgen Mettpenningen georganiseerd in Dendermonde, moesten we het doen met een aantal mooie ereplaatsen. Denise Betsema werd derde bij de vrouwen, Michael Vanthourenhout vierde bij de mannen. Eli blijft leider in het klassement.

Bij de mannen ging de overwinning naar man-in-vorm Wout van Aert, voor de heroptredende Mathieu van der Poel en Toon Aerts. Michael, vorige week nog glorieus winnaar in Namen, was met zijn vierde plek ons beste vertegenwoordiger in de Grembergse weiden.

"Het was een lastig karwei", vertelde Michael achteraf. "Vooral omdat het ronde na ronde zwaarder werd en er steeds meer gelopen moest worden. Maar ik ben best tevreden. De top drie was de te sterk. Zelf vocht ik een duel met Quinten Hermans uit voor de vierde plek. Een koers in de koers die ik in mijn voordeel heb kunnen beslechten. Nu volgen een paar dagen rust. Loenhout en Baal zijn mijn volgende wedstrijden."

Laurens werd 7de, terwijl ook Eli in Dendermonde niet meteen een parcours op maat vond, niet aandrong en als 9de finishte. Hij blijft uiteraard met ruime voorsprong leider in het klassement van de Wereldbeker. 

Nieuw podium voor Denise
Bij de vrouwen ging de overwinning eens te meer naar Lucinda Brand, voor de Amerikaanse Clara Honsinger. Denise werd derde. "Een mooi resultaat op zo'n zware omloop", gaf ze achteraf mee. "Dit is niet echt mijn ding, ik heb er vandaag absoluut het maximale uitgehaald."

Fem kende niet haar beste dag. Ondanks een prima start, werd ze in de tweede koershelft wat teruggeslagen. Ze finishte uiteindelijk als 11de. Laura werd als 28ste afgevlagd.

Witse Meeussen onze beste belofte
Vooraf reden de beloften al hun derde manche in de Wereldbeker. De zege ging naar Cameron Mason, voor Pim Ronhaar en Mees Hendrikx. Witse zette een voortreffelijke prestatie neer en werd 7de, op een minuutje van Mason. Ryan werd 9de, Anton 11de. 

Foto's: © Photopress