Euforie in Lokeren: VIER Belgische titels!

Wat. Een. BK! Afgelopen weekend verzamelden we liefst vier Belgische titels in Lokeren. Op kop: die van Michael Vanthourenhout bij de mannen-elite. Maar ook Witse Meeussen, Fleur Moors en onze opleidingsploeg Starbikes - Bert Containers mochten met een driekleur naar huis, nét als Leonie Bentveld in Nederland!

Met Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt brachten we twee van de drie topfavorieten aan de start bij de mannen in Lokeren, maar helaas speelden we er snel eentje kwijt: Eli ging op een technische strook over het stuur en kwam spectaculair ten val, maar zette nadien toch dapper door, om uiteindelijk nog vierde te worden. Voorin maakte Michael het dan op zijn eentje af: in de slotronde sloeg hij een kloofje op Laurens Sweeck, goed voor een nieuwe titel in zijn beste seizoen ooit. Na de Europese, nu ook de Belgische kampioenentrui.

Michael Vanthourenhout: “Ik kan het amper geloven dat het vandaag wéér is gelukt. Het is een boerenjaar aan het worden. Echt heel mooi. Er was veel volk, een mooi parcours, en uiteindelijk een hele mooie dag voor ons. Ik voelde nochtans in de laatste ronde dat het een beetje op was. Ik probeerde daarom als eerste uit de loopstrook te komen, dan vol te gaan tot de finish, en dat volstond. De Belgische trui vind ik nog iets mooier dan de Europese, maar de volgende crossen zal ik in mijn Europese kampioenentrui moeten rijden. Een beetje een luxeprobleem.”

Daar stopte het dus bijlange niet voor ons. Zaterdag soleerde Fleur Moors al met brio naar de Belgische titel bij de meisjes-juniores en veroverde onze opleidingsclub Starbikes - Bert Containers met onze toekomstige renner Viktor Vandenberghe ook al goud bij de jongens-juniores. Zondagmiddag kwam daar ook nog de oververdiende titel voor belofterenner Witse Meeussen bovenop. Vier Belgische titels dus, maar daar stopte het zelfs niet: Leonie Bentveld boekte de Nederlandse titel bij de vrouwen U23 in een ondergelopen Zaltbommel.

Daarnaast ook nog twee bronzen medailles voor ons team: voor eliterenner Ryan Kamp in Nederland, en voor juniore Shanyl De Schoesitter in België. Het overzicht kwijt? Hieronder vindt u al onze uitslagen op de nationale kampioenschappen!

Uitslagen BK Lokeren

Mannen-elite:
1. Michael Vanthourenhout
2. Laurens Sweeck op 0:02
3. Thibau Nys 1:42
4. Eli Iserbyt 2:29

Mannen U23:
1. Witse Meeussen
2. Lennert Belmans op 0:23
3. Victor Van de Putte 1:09
4. Kay De Bruyckere 1:22
7. Yorben Lauryssen 2:33
8. Lukas Vanderlinden 3:23
18. Pieter Pauwels 7:50

Meisjes-juniores:
1. Fleur Moors
2. Lore De Schepper op 0:50
3. Shanyl De Schoesitter 2:04

Uitslagen NK Zaltbommel:

Mannen-elite:
1. Lars van der Haar (Ned)
2. Joris Nieuwenhuis (Ned) op 0:03
3. Ryan Kamp (Ned) 0:47

Vrouwen-elite:
1. Puck Pieterse (Ned)
2. Ceylin Alvarado (Ned) op 0:26
3. Fem van Empel (Ned) 0:38
4. Denise Betsema (Ned) 2:16

Vrouwen U23:
1. Leonie Bentveld (Ned)
2. Iris Offerein (Ned) op 3:46
3. Larissa Hartog (Ned) 4:06

(foto’s Photopress.be)