Fem en Eli behouden wereldbekertrui in Beekse Bergen

Ook na de vijfde wereldbekermanche hebben we allebei de leidersshirts nog in ons bezit. Fem van Empel en Eli Iserbyt kwamen in de gloednieuwe manche in de Beekse Bergen dan wel niet aan winnen toe, maar behielden toch hun leidersplaats. Michael Vanthourenhout mocht net als Fem met een podiumplek naar huis.

Bij de vrouwen mocht onze Nederlandse seizoenssensatie Fem van Empel voor eigen volk aan het werk, en dat deed ze met brio. Na een fraaie strijd met leeftijdsgenoten Shirin van Anrooij en Puck Pieterse kwam een erg actieve Fem echter net te laat voor winst. Met een tweede plek deed ze toch weer een uitstekende zaak met het oog op het algemene klassement. Denise Betsema (tiende na een gemiste start en mechanische pech) kende een rotdag, Leonie Bentveld (als eerstejaarsbelofte twaalfde bij de elite) een topdag.

In de mannencross was Michael Vanthourenhout amper van het voorfront weg te slaan, maar na veel kopwerk pakte onze kersverse Europese kampioen naast de zege: derde. Eli Iserbyt schoot bij de start uit de pedaal en verloor zo zijn goeie positie, maar maakte nadien net als in Niel een uitstekende remonte. Het deed hem nog vijfde worden. Ryan Kamp finishte in eigen huis als achtste, belofte Witse Meeussen tussen de profs als veertiende.

Uitslagen Wereldbeker Beekse Bergen (Ned)

Mannen:
1. Laurens Sweeck
2. Lars van der Haar (Ned)
3. Michael Vanthourenhout op 0:02
5. Eli Iserbyt 0:04
8. Ryan Kamp (Ned) 0:21
14. Witse Meeussen 0:42
31. Lorenzo Masciarelli (Ita) 2:56

Vrouwen:
1. Shirin van Anrooij (Ned)
2. Fem van Empel (Ned) 0:01
3. Puck Pieterse (Ned)
10. Denise Betsema (Ned) 1:17
12. Leonie Bentveld (Ned) 1:45

(foto's Photopress.be)