Fem Nederlands beloftenkampioene in Rucphen

Geen eremetaal voor Denise Betsema op het NK in Rucphen, waar Marianne Vos de titel pakte. Bij de beloften was Fem van Empel de beste. Ze klopte Shirin van Anrooij in de sprint en ruilde haar regenboogtrui even in voor de Nederlandse driekleur.

Lucinda Brand en Marianne Vos sloegen meteen een gat op onder meer Denise, Puck Pieterse, Annemarie Worst en Ceylin del Carmen Alvarado. Na de eerste ronde kwam onze kopvrouw weer aansluiten en ook het achtervolgende groepje kwam terug. 

Denise nam zelf het initiatief, tot ze op een schuine kant een slipper maakte, van de fiets moest en opnieuw op achtervolgen was aangewezen. Vos profiteerde optimaal en begon aan een lange solo. Brand ging nog in de achtervolging, maar beet de tanden stuk op La Vos.

Achter de top drie (Alavarado pakte het brons) sprintte Fem naar de beloftentitel. Onze wereldkampioene haalde het - weliswaar op 50 seconden achterstand van Vos - in de spurt van Shirin van Anrooij. Denise zou ontgoocheld als zesde worden afgevlagd. Daarmee was ze vierde eliterenster.

Foto's: © Bart Hazen