Fraaie tweede plaats voor Denise in Gavere

Achtste opeenvolgende podimplaats voor Denise Betsema. Winnen zat er net niet in, daarvoor was Lucinda Brand op de Scheldeflanken net iets te sterk? Denise strandde op dertien seconden op plaats twee.

Onze Texelse startte voortvarend op het drassige parcours in Gavere. Ze nam de kopstart en zette de concurrentie meteen onder druk en slaagde er nog in de eerste ronde in om een kloofje te slaan. Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand waren de eerste achtervolgers en iets later kwam het tot een hergroepering.

Al duurde dat niet al te lang, want Alvarado moest snel opnieuw wat lengtes laten. En na vijftien, twintig minuten wedstrijd moest ook Denise de Rotterdamse laten rijden. Wanneer Brand ten val kwam, was er nog even hoop, maar de kopvrouw van Telenet-Baloise herpakte zich snel en werd uiteindelijk niet meer bedreigd. 

Denise eindigde wel fraai tweede op dertien seconden en doet daarmee ook een goede zaak in de tussenstand van de Telenet Superprestige. Mede dankzij een offday van Annemarie Worst, schuift ze op naar plaats drie, weliwaar op ruime afstand van Brand en Alvarado.

"Toen Lucinda overnam, probeerde ik bij te blijven? Maar op de klim was ze echt wel de sterkste. Toen ik daarna nog eens een slechte wissel kende, werd het verschil nog groter en was ik echt op achtervolgen aangewezen."

Voor het eerst dit seizoen wist Denise ook de kopstart te nemen. Al liet ze zich daardoor naar eigen zeggen niet verleiden om in die beginfase teveel krachten te verspelen. "Nee, ik heb het gevoel dat ik goed heb ingedeeld hoor. Maar Lucinda was gewoon sterker, ook technisch was ze amper op foutjes te betrappen."

"Maar het is een geslaagd weekend geworden. Het zand heeft mijn voorkeur, maar ik stel vandaag ook vast dat ik progressie boek in de modder. Dat ik nu zo dicht achter Lucinda eindig, is toch een opsteker. Net als die prima start. Dat neem ik mee naar Namen."

Uitslag dames Gavere:
1. Lucinda Brand
2. Denise Betsema op 13"
3. Ceylin del Carmen Alvarado op 34"
19. Laura Verdonschot op 3'06"

Klassement Superprestige
1. Lucinda Brand 76 punten
2. Ceylin del Carmen Avarado 74 punten
3. Denise Betsema 64 punten
9. Laura Verdonschot 29 punten

Foto's: ©Photopress.be