Geen uitschieters in mannen-WK

Vijfde, zesde en tiende: onze mannen-elite hadden uiteraard van beter gedroomd op het wereldkampioenschap in het Zwitserse Dübendorf, maar dat zat er voor hen zondag niet in.

Daags na de wereldtitel van belofte Ryan Kamp stonden we uiteraard met vertrouwen en ambitie aan de start van het WK voor de mannen-elite, en dat bleek ook uit de eerste ronden. Achter de rug van een ongenaakbare Mathieu van der Poel lieten Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout zich gelden. Halfweg kantelde de cross echter volledig voor onze ploeg en werden we naar de achtergrond gedwongen.

Laurens Sweeck werd na een mindere start nog onze beste renner op plaats 5: “En ik denk niet dat er veel meer in zat voor mij, vandaag. Ik ben nooit echt voor iets meer in aanmerking gekomen. Ik denk dat vier renners beter waren, dan kan ik ermee leven dat ik vijfde ben.” En ook bij Michael (zesde) heerste hetzelfde gevoel: “Ik reed lang mee voor podium, tot Pidcock bij ons kwam en versnelde. Dat ging voor mij iets te snel. En ook in de achtervolging met Wout en Toon gebeurde dat. Ik ging wat over mijn toeren, en toen viel ik terug op plaats zes. En ik denk dat dat het hoogst haalbare was, voor mij.”

Eli sloot de top tien af. “Mijn eerste ronden waren goed, al voelde ik op de bergjes al dat het tempo te hoog lag voor mij. De voetstappen op die hellingen waren net iets te hoog. En op de lange rechte stukken vond ik nooit echt heel goed mijn grip. Ik ging op een bepaald moment wat over mijn toeren, en omdat ik ook niet echt een recuperatiestuk vond dat me honderd procent lag, zakte ik er redelijk door. Ik was in deze omstandigheden niet goed genoeg. Jammer, want ik ambieerde podium. Er komen dit seizoen nog veel wedstrijden waarvoor ik gemotiveerd ben.”

Uitslag WK mannen-elite

1. Mathieu van der Poel (Ned)
2. Tom Pidcock (GBr) op 1’20”
3. Toon Aerts 1’45”
5. Laurens Sweeck 2’32”
6. Michael Vanthourenhout 3’12”
10. Eli Iserbyt 5’11”

(foto's Photopress.be)