Gianni Meersman na Triptyque: 'Gemotiveerde groep gezien'

De Triptyque Ardennais zit er op. De eindwinst ging naar Sylvain Moniquet,  die de lastige slotrit op zijn naam schreef en de koppostie overnam van ploegmaat Jens Reyders. Dieter Vanthourenhout  was zowel vandaag als in de eindafrekening de beste vertegenwoordiger van Pauwels Sauzen-Bingoal.

De slotrit startte vanmiddag in Gouvy, eindigde 158 kilometer verder in Troix-Ponts en telde onderweg alweer een achttal hellingen. Voer voor vluchters dus. Maar de beslissing viel, net als de voorbije dagen, toch in de finale. Daarin toonde Moniquet zich de beste.

"Hij kwam solo aan, 15 seconden later sprintten twee renners (Tom Vermeer en Fabio Sinoy, red) voor plaatsen twee en drie", vertelt ploegleider Gianni Meersman. "Dieter Vanthourenhout eindigde in het eerste daaropvolgende groepje - op een halve minuut van Moniquet - en bevestigt op die manier mee mijn gevoel dat we goed op dreef zijn."

Meersman evalueert deze Triptyque positief. "Met een extra duim omhoog voor onze twee eerstejaarsbeloften, Anton Ferdinande en Maxim Dewulf. De eerste dag hadden ze wat aanpassing nodig, maar zowel gisteren als vandaag hebben ze het schitterend gedaan. Als je al jonge snaak je eerste rittenkoers uitrijdt, mag je tevreden zijn."

"Dat geldt trouwens voor het hele team, inclusief Yannick Peeters en Toon Vandebosch, die goed werk geleverd hebben. En met Dieter Vanthourenhout (12de vandaag) en Arno Debeir (9de zaterdag) pakten we twee ereplaatsen. Voor Arno zat er gisteren misschien zelfs nog meer in, maar hij twijfelde iets te lang om zijn sprint in te zetten. Soit, erg is dat niet. Het belangrijkste is dat ik hier drie dagen lang een gemotiveerde groep heb gezien."

Eén minpuntje: Michael Vanthourenhout kon in de tweede rit niet meer van start. "Dinsdag paste Michael ook al voor Ruddervoorde Koers. Vrijdag is hij wel van start gegaan in de openingsrit, maar hij kon amper eten onderweg. 's Nachts moest hij bovendien ook nog braken. Dan weet je dat het geen zin heeft om 's anderendaags nog te starten. Ik hoop in elk geval dat Michael snel herstelt." 

Uitslag slotrit:
1. Sylvain Moniquet
12. Dieter Vanthourenhout op 32"
33. Arno Debeir op 53"
63. Toon Vandebosch op 2'40"
65. Yannick Peeters op 2'42"
74. Maxim Dewulf op 5'10"
98. Anton Ferdinande op 8'14"

Eindklassement:
1. Sylvain Moniquet
21. Dieter Vanthourenhout op 42"
28. Arno Debeir op 1'03"
58. Toon Vandebosch op 3'02"
62. Yannick Peeters op 3'31"
108. Maxim Dewulf op 17'03"
111. Anton Ferdinande op 20'07"

Foto: © Wouter Toelen/TFOTO