Goud voor Shanyl, zilver voor Fleur op BK in Middelkerke

Voor onze youngsters is het BK veldrijden prima gestart. Shanyl De Schoesitter kroonde zich na een lange solo tot Belgisch kampioene bij de nieuwelingen, terwijl een uurtje later Fleur Moors zilver behaalde bij de junioren. Proficiat, meisjes!

Shanyl startte in een kil en nat Middelkerke als topfavoriet in de nieuweingencategorie en ze maakte haar status helemaal waar. Al in de eerste ronde sloeg ze een kloofje op haar concurrentes. Ze zou haar voorsprong verder alleen maar uitbreiden om uiteindelijk makkelijk haar eerste CX-titel ooit te pakken. Emma Szekely en Noor Vandendijck werden op ruime afstand tweede en derde.

"Dit was mijn grote doel, al vóór de start van het seizoen", vertelde de gelukkige Oost-Vlaamse achteraf. "Ik ben blij dat ik het ook heb kunnen waarmaken. Het parcours beviel me enorm. Ik heb het graag wat lastiger trouwens. De regen maakte de hellinkjes ook glibberiger, wat het nog wat uitdagender maakte."

Nu deze klip gerond, hoopt Shanyl dat ze in de rest van het seizoen nog een paar keer mag crossen in de tricolore. "Als er maar niet té veel afgelast wordt", grijnst ze. En volgend jaar zet ze de stap naar de junioren. "Een overstap waar ik naar uitkijk. Dan kan ik ook grotere, wellicht zelfs af en toe wat internationale wedstrijden rijden."

Zilver voor sterke Fleur
Fleur Moors werd knap tweede in het junioren-BK. Ze moest ongeveer een minuutje toegeven op Xaydee Van Sinaey, de topfavoriete die het goud pakte. "Tegen Xaydee was ik niet opgewassen", reageerde Fleur eerlijk. "Dat wist ik eigenlijk vooraf. Zij steekt er bovenuit. Maar ik merkte wel snel dat ik dat zilver kon nemen. Daar ben ik vol voor gegaan en het is me gelukt."

Voor Fleur niet haar eerste medailles in de sport. "Eerder behaalde ik al medailles in het wegwielrennen en in het handbal", lachte ze. "Maar dit is mijn eerste in het veldrijden, wat ik nog niet zo lang beoefen. Ik denk dat ik op termijn nog mooie progressie kan boeken."

Foto's: ©Photopress