Hoogerheide: Eli tankt vertrouwen met nieuwe wereldbekerzege

Eli Iserbyt heeft in Hoogerheide zijn 14de seizoenszege geboekt. De helft daarvan behaalde hij in de Wereldbeker. Onze kopman is klaar voor het WK van volgende zondag in Fayetteville. "Dat ik na een mindere start Tom Pidcock nog klop, voelt goed."

Lars van der Haar en Quinten Hermans waren de eerste aanvallers, daar op de Brabantse Wal. Toon Aerts, Corné van Kessel, Tom Pidcock, Tom Meeusen en ons trio Michael-Eli-Ryan waren toen de eerste achtervolgers. Pidcock bracht snel alles weer bijeen.

Toen de Brit naar de leiding doorschoof en de rest onder druk zette, schoof Van der Haar echer onderuit en hield zo iedereen op. Pidcock kreeg zo vrijgeleid, Michael was de eerste achtervolger, tot hij van fiets wisselde en met Van der Haar en Eli een trio vormde op twintig seconden van Pidcock. Het was op dat moment dat onze kopman zijn duivels ontbond en aan de achterstand begon te knagen. Finaal kwamen de vier opnieuw samen, wat resulteerde in een boeiend laatste kwart van de wedstrijd.

Daarin bleek Eli de sterkste met een ultieme demarrage. Hij pakte een minieme voorsprong en hield die vast tot aan de streep. Een hele knappe zege van Eli, die zich daarmee nog meer opwerpt tot belangrijke kanshebber op het WK.

“Ik kende een slechte start en verloor daarna ook nog wat tijd door die val. Toch kwamen we weer in de koers. Gelukkig kon ik rekenen op Michael, die een hele snelle ronde reed. Super dat ik het daarna kon afwerken”, aldus Eli, die in de finale ook nog toegeroepen werd door Mario De Clercq dat het alles-of-niets was in de slotronde.

“Mario heeft pakken ervaring. Als hij dat zegt, dan is dat zo”, lacht Eli. “Ik ben blij dat het alles geworden is, maar ik ben vooral tevreden met mijn vorm. Ik had niet meer gedacht dat we Pidcock nog zouden terugpakken toen hij twintig seconden had. Dat verrast me wel en dat moeten we meenemen naar volgende week.”

Michael werd vierde, Toon, Laurens en Ryan respectievelijk negende, tiende en twaalfde. Onze eerstejaarsbelofte Lorenzo werd als 39ste afgevlagd.

Foto's: © Photopress.be