Hooggebergte van Savoie krijgt ons niet klein

Met de ploeg de forcing voeren op een mythische klim als de Col de la Madeleine, drie man in de top-20 plaatsen en morgen opnieuw van start mogen gaan met twee leiderstruien: voor zo'n eerste echte bergetappe in de Tour de Savoie Mont-Blanc hadden we op voorhand getekend!

Meer dan 25 kilometer aan één stuk klimmen: dat doet een veldrijder niet vaak, en al zeker niet in competitie. Onze jongens beleefden vandaag die vuurproef tijdens de Madeleine. Maar die doorstonden ze met glans: Jens Adams, Daan Soete en Eli Iserbyt bundelden in het tweede deel zelfs de krachten en dunden zo met hun drietjes het peloton uit tot nog een 25-tal renners.

Uit die inspanning ontstond in de afdaling een vlucht van zeven renners met daarbij Daan. Op de laatste twee beklimmingen werd hij beetje per beetje opgepeuzeld door de beste renners van het achtervolgend pelotonnetje. Daarbij Jens, uiteindelijk fraai zesde en daardoor nu de rechtmatige eigenaar van de puntentrui die hij vandaag al mocht dragen. Ook Daan en Eli haalden top-20, terwijl Michael Vanthourenhout liet lopen na zijn inspanning van gisteren maar nog steeds de tussensprintentrui heeft.

Ploegleider Gianni Meersman zag het met gretige ogen aan vanuit zijn volgwagen: "Dit was goed, heel goed. Iedere rittenkoers rijden we beter. Dit is de bevestiging van de Ardennenrit uit de Baloise Belgium Tour. Onze renners hebben vandaag getoond dat ze goed zijn, en ze hebben zich geamuseerd: na afloop waren ze nog aan het vertellen over die actie op de Madeleine." Vrijdag wachten er twee korte etappes, waarvan een zware namiddagopdracht met twee lange beklimmingen.

Uitslag rit 2:

1. Colin Stüssi (Zwi)
6. Jens Adams op 1'48"
13. Daan Soete 2'44"
18. Eli Iserbyt 3'01"
53. Michael Vanthourenhout 19'03"
81. Arno Debeir 29'58"

Stand:

1. Colin Stüssi (Zwi)
5. Jens Adams op 1'52"
11. Daan Soete 2'52"
17. Eli Iserbyt 3'11"
53. Michael Vanthourenhout 20'42"
81. Arno Debeir 31'08"