Jarno plaatst zich als tiende in 2e rit in Brabant

Al onze renners overleefden de vlakke tweede etappe van de Ronde van Vlaams-Brabant probleemloos. In de massasprint die de dag afsloot, plaatste belofte Jarno Bellens zich als tiende.

Een vroege vlucht die werd gecontroleerd door de ploeg van de leider, en dan een massasprint: de etappe van 135 kilometer in Nieuwrode had veel weg van een WorldTour-koers. Nadat Laurens Sweeck in de finale nog een poging deed de sprint te ontlopen, diende een quasi compleet peloton zich aan voor de spurt. Daarin plaatste Jarno Bellens zich tot zijn verrassing als tiende. “Het was niet echt de bedoeling om mee te sprinten, maar ik zat goed geplaatst. Twee renners van een ploeg lieten een gaatje vallen en ik bolde mee binnen”, stelde Jarno tot zijn verrassing vast.

Als streekrenner rijdt Jarno rond met een goed gevoel in Brabant. “Ik ken de wegen en vind dit een plezant rondje in de voorbereidingen op het volgende veldritseizoen. Het gevoel en de conditie zitten ook al een tijd goed. Na een periode van overtraining in de winter heb ik enkele aanpassingen gedaan in mijn entourage. Ik ben blij dat dat loont. De komende dagen rijd ik voor Michael en Laurens die nog goed staan in het klassement, en doe ik graag nog eens een poging om mee te springen met de goeie vlucht. Vandaag was de vlakste rit, morgen en zaterdag wordt het lastiger.”

Uitslag rit 2 – Nieuwrode

1. Roy Jans, de 135 km in 3u02'04''
10. Jarno Bellens z.t.
21. Eli Iserbyt
31. Anton Ferdinande
57. Witse Meeussen
106. Laurens Sweeck
118. Michael Vanthourenhout
138. Dieter Vanthourenhout