Jens Adams na BBT: 'En nu naar de Alpen'

De Baloise Belgium Tour zit er op. De afsluitende etappe, met start in Tongeren en aankomst in Beringen, eindigde op een massasprint. "Op papier de gemakkelijkste rit, maar dat was niet zo", grijnsde Jens Adams achteraf.

Voor Michael Vanthourenhout zat de Ronde van België er na gisteravond op. De vier anderen - Jens, Eli, Daan en Dieter - ploegden nog een dagje verder. Deze keer in Limburg. "Op papier de gemakkelijkste etappe", vertelde Jens Adams achteraf. "Maar dat viel toch wat tegen. Enerzijds was er de overgang van die Ardennenrit naar een vlakke etappe waar vanaf de eerste kilometers hard werd gekoerst, anderzijds is er de combinatie van deze vijf dagen, natuurlijk."

"Maar je hoort me niet klagen. We hebben dit rondje vlot beëindigd en  we mogen besluiten dat het vormpeil redelijk oké is. We  hebben goed opgebouwd richting deze periode en de conditie gaat eigenlijk nog steeds in stijgende lijn. Ik ben tevreden."

Jens Adams krijgt nu - amper - twee dagen rust. "Daarna vertrekken we naar de Alpen voor de Tour de Savoie Mont Blanc. Dat wordt vier dagen afzien. Maar het is wel iets wat me moet liggen, dus ik kijk er absoluut naar uit."

(op ons Facebook- en Twitteraccount vindt u een video-interview met Jens)

Foto: ©T-Foto

Uitslag slotrit:
1. Bryan Coquard (Fra)
46. Daan Soete (zelfde tijd)
55. Jens Adams 
88. Eli Iserbyt
97. Dieter Vanthourenhout
DNS: Michael Vanthourenhout