Jens Adams pechvogel van de dag in Beringen

Jens Adams was met ambitie van start gegaan in de eerste editie van de klimcross in Beringen. Maar Jens kende brute pech: een lekke band in de start sloeg hem meteen ver achteruit. Hij knokte zich finaal nog naar een 9de plaats.
 
Het was lang wachten bij de eerste klim van de dag. Geen Jens Adams in de voorste gelederen. "Lekke achterband in de eerste bocht", vertelde hij achteraf ontgoocheld. "Waarna ik helelmaal achterin het pak verzeilde." De materiaalpost was bovendien een eind weg, zodat het bijna een ronde duurde vooraleer hij kon wisselen. 
 
Wat Jens restte was een lange achtervolgingsrace. "In de eerste koershelft kon ik nog vlot opschuiven. Maar de verschillen liepen snel op, de gaten werden steeds groter. Ik geraakte nog in de top tien, maar dan was het ook bij mij stilaan einde verhaal."
 
Forceren had geen zin meer. Met de Superprestigemanche van morgen in Gavere in het achterhoofd, reed Jens de wedstrijd op eigen tempo uit. Goed voor een negende plaats. "Jammer wel. Dit is een parcours dat goed bij mijn mogelijkheden past. Maar ik had dame fortuna niet aan mijn zijde." 

Bij de dames stonden geen rensters van Pauwels Sauzen-Bingoal aan de start, daar op de mijnterril.
 

Uitslag:
1. Quinten Hermans
2. Toon Aerts op 52"
3. Tom Pidcock op 1'24"
9. Jens Adams op 3'43"

Foto: ©Photopress.be