Knappe toptienplaats voor Arno Debeir in Triptyque Ardennais

Tweede rit in de Triptyque, tweede sprint, tweede keer winst voor Jens Reynders. Onze Arno Debeir sprintte in Montjoie naar een fraaie 9de plaats.

 De tweede rit van de Triptyque Ardennais bracht het peloton over een afstand van 148 kilometer van Bütgenbach naar Montjoie. Een korte maar pittige etappe met onderweg maar liefst 11 hellingen: 6  stuks van eerste categorie, 5 van tweede categorie.

Veel aanvalspogingen in de eerste koershelft, maar het was pas halverwege de wedstrijd dat een zestal wat ruimte kreeg van het peloton. Daarbij geen renners van Pauwels Sauzen-Bingoal.  Maar de voorsprong van het zestal werd - met dank aan het controlerende werk van het U23-team van Wallonie Bruxelles van leider Jens Reynders - beperkt tot maximaal anderhalve minuut.

Op 14 kilometer van het einde was alles opnieuw te herdoen. Er volgde in de slotfase nog heel wat rumoer, maar uiteindelijk werd toch gesprint voor de overwinning. Jens Reynders toonde zich ook in deze sprint bergop de snelste, vóór Jordy Bouts en Pieter Jacobs. Arno Debeir knokte zich naar plaats negen.

Uitlsag:
1. Jens Reynders
9. Arno Debeir
56. Anton Ferdinande
64. Maxim Dewulf
66. Dieter Vanthourenhout
85. Toon Vandebosch op 12"
105. Yannick Peeters op 38"
DNS: Michael Vanthourenhout

Klassement:
1. Jens Reynders
15. Arno Debeir op 22"
59. Dieter Vanthourenhout
65. Toon Vandebosch op 34"
91. Yannick Peeters op 1'
121. Anton Ferdinande op 12'05"
122. Maxim Dewulf