Knappe tweede plaats voor 'zandman' Laurens in Mol

Wout van Aert heeft de Zilvermeercross in Mol op zijn naam geschreven. Laurens Sweeck peddelde een half uur mee met de Belgische kampioen, maar moest dan de rol lossen. Hij wel wel soeverein tweede.
 
Lars van der Haar en Daan Soete startten fanatiek en zorgden met een hoog tempo voor de eerste afscheiding. Het resulteerde na een rondje zandvreten in een kopgroep van acht met daarbij alle favorieten, inclusief Laurens.
 
Onze zandspecialist nam in de tweede ronde het commando over en slaagde er samen met Van Aert en Soete in een kloof te slaan. Tot Soete even later afhaakte en Van Aert en Laurens er met z'n tweeën vanonder muisden.
 
Laurens bood Wout voortreffelijk verweer, maar rond halfkoers viel toch de beslissing toen Van Aert iets harder op de pedalen ging duwen. De posities voorin wijzigden niet meer. Laurens strandde uiteindelijk op een een klein minuutje van de winnaar van Milaan-San Remo.
 
"Nog niet top"
"Ik had in die eerste koershelft ook wel het gevoel dat Wout de betere was", gaf Laurens achteraf toe. "Dat voelde ik goed op de tussenstukken. En toen ik één keer een krampachtige passage door het zand kende, versnelde hij uiteraard. Daar had ik gewoon geen antwoord meer op."
 
"Nu, ik besefte al langer dat het zonder fouten van Wout moeilijk zou zijn. Zeker naar het einde van de wedstijd toe, merk je dat mijn conditie nog niet honderd procent is. Met mijn zandcapaciteiten kon ik dat wel een tijdje camoufleren, maar dat hou je niet vol. Ik hoop deze week via een aantal duurtrainingen toch nog wat beter te worden richting het WK in Oostende."
 
In deze iets minder sterk bezette cross lieten ook onze jongeren zich niet onbetuigd. Jelle Camps en Toon Vandebosch werden als beste beloften respectievelijk 10de en 11de. Een fraai resultaat tussen de profs. 
 

Uitslag:
1. Wout van Aert 
2. Laurens Sweeck op 57"
3. Lars van der Haar
10. Jelle Camps op 2'48"
11. Toon Vandebosch op 3'22"
19. Pim Ronhaar op 3'57"
32. Witse Meeusen op 1 ronde

Foto: ©Photopress.be