Laura en Jens zetten ons op de kaart in weg-BK

Dat veldrijders ook op de weg hun mannetje en vrouwtje kunnen staan, is nog maar eens duidelijk geworden op het Belgisch kampioenschap in Gent. Dankzij Laura en Jens deden ook wij onze duit in het zakje.

Na afloop leken haar shirt en hoofd wel van kleur verwisseld: rood aangelopen door de inspanning en witte zoutafzetting op de kledij door het zweet. Maar zowat haar hele Belgische kampioenschap had Laura Verdonschot dan ook in de aanval gereden. Omdat het dreigde 'een patattenkoers' te worden, zette ze vroeg in de koers zelf een poging op, kreeg ze daarbij de hulp van de latere kampioene Jesse Vandenbulcke, en later van nog eens 10 anderen. De goede trein was vertrokken. "Maar door de wind was het een zware koers, en op het einde kwam ik wel tekort. Maar dit kon ik vorig jaar nog niet", aldus Laura (uiteindelijk dertiende) na afloop in een videoreactie.

Onze mannen konden zich minder in de kijker rijden, maar resultaatmatig deden ze nog iets beter dankzij de twaalfde plek van Jens Adams. "Het begin was lastig, door de kasseistroken en de smalle wegen. Door een valpartij moest ik een tijdje achtervolgen. In de lokale ronden was het niet superlastig en was het vooral zaak wat voorin te zitten, maar in de laatste bocht zat ik net te ver. Er vielen wat gaten, maar ik reed vol door tot de finish. Ik ben tevreden, het was goed zoals het was", vertelde Jens. Ook Michael Vanthourenhout (91e) haalde de finish, onze andere renners niet. Eli Iserbyt viel letterlijk uit, Daan Soete startte door de gevolgen van een valpartij net als Laurens Sweeck niet.

Uitslag vrouwen:

1. Jesse Vandenbulcke
13. Laura Verdonschot op 1'18"
20. Loes Sels 3'04"

Uitslag mannen:

1. Tim Merlier
12. Jens Adams op 0'02"
91. Michael Vanthourenhout 1'03"
Opgave: Diether Sweeck, Eli Iserbyt, Yannick Peeters, Dieter Vanthourenhout
Niet gestart: Angelo De Clercq, Laurens Sweeck, Daan Soete

(foto Photopress.be)