Laura en Maud op niveau in Superprestige Gieten

Maud Kaptheijns en Laura Verdonschot mogen terugblikken op een meer dan verdienstelijke openingsmanche van de Superprestige. In Gieten werden onze ladies respectievelijk zesde en achtste.

En dat woordje 'verdienstelijk' mogen we zelfs door 'knap' vervangen als je weet dat zowel Maud als Laura hun start volledig de mist zagen ingaan.  "Wat er juist gebeurde, begrijp ik niet", aldus Maud na afloop. "Plots had ik problemen met mijn voorderailleur. Die stond volledig scheef en liep aan. In die eerste halve ronde kon ik zelfs niet schakelen. Het was wachten tot de materiaalpost, waar ik van fiets wisselde."

Maud zette de achtervolging in en dat leverde haar nog een fraaie zesde plaats op. "Slecht is dat niet. Toch baal ik enorm want met dit gevoel en deze vorm had ik wel iets mooiers kunnen laten zien."

Ook Laura kende een slechte start. "Echt een flop. Maar ik kon gelukkig snel opschuiven. Mijn nadeel was echter dat de modderstroken net iets te zwaar waren. Het is geen geheim dat ik in deze passages wat aan kracht inboet. Dat voelde ik vandaag. Maar al bij al mag ik na afloop toch spreken van een redelijk goed gevoel."

Uitslag:
1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Sanne Cant op 55"
3. Yara Kastelijn op 1'06"
6. Maud Kaptheijns op 1'23"
8. Laura Verdonschot op 1'34"