Laura klimt naar vijfde plaats in Gavere

Vijfde tussen de klimgeiten in de klassieker van Gavere: niet-specialiste Laura Verdonschot keerde met recht tevreden terug van de derde Superprestige-manche van het seizoen.

Laura nam zowaar het voortouw aan het eind van ronde 1, een verrassend zicht aangezien ons jonge talent eerder zandomlopen en snelle parcoursen verkiest. Ondanks die blitzstart hield ze goed stand, wat haar uiteindelijk een vijfde plek opleverde achter vrouwen in vorm met klimmersbenen. Ondanks de zware omloop gaf Laura bovendien minder dan driekwart minuut toe.

"Op deze omloop mag ik hiermee heel tevreden zijn: dit is mijn beste uitslag ooit in Gavere, denk ik", gaf Laura zichzelf goeie cijfers. "Ik voelde de laatste weken al dat de conditie goed was, maar ik startte altijd slecht. Dat maakt het heel moeilijk om terug te komen. Vandaag was ik wel heel goed mee. Enkel het begin van de klim was net iets te steil voor mij. Daar moest ik er na drie ronden af. Er wordt op dit moment heel snel gereden bij de vrouwen, maar als mijn parcoursen eraan komen moet ik nog iets dichter kunnen eindigen."

Uitslag vrouwen Gavere:

1. Yara Kastelijn (Ned) in 43'45"
2. Alice Maria Arzuffi (Ita) op 19"
3. Ceylin Alvarado (Ned) 36"
5. Laura Verdonschot 43"
30. Jolien Verschueren