Laura pleziert zichzelf en Jurgen met podium in Wachtebeke

Uitgerekend in de organisatie van onze manager Jurgen Mettepenningen mocht Laura voor het eerst dit seizoen het podium van een tv-cross op: ze werd derde in Wachtebeke.

Laura Verdonschot zat in de Ambiancecross aanvankelijk niet in de strijd voor podium, maar kon zich achter de rug van Europees kampioene Yara Kastelijn terugknokken naar een groep met ook wereldkampioene Sanne Cant en Alice Maria Arzuffi. In de sprint van die drie gooide ze zich nog voorbij Arzuffi, goed voor het felbegeerde podium.

"Dat werd tijd, hé", grijnsde Laura na de podiumhulde. "Mijn conditie de voorbije maanden was niet slecht, maar mijn starts waren dramatisch. En het vrouwenniveau ligt momenteel zo hoog dat je dat niet zomaar recht kan zetten. Mijn goeie conditie kwam er op die manier niet uit. In de periode van het EK werd ik ziek. Een buikgriepje, waardoor ik vorige week in Tabor moest afstappen. Ik zat dus niet in een positieve vibe."

Maar die vibe kreeg in Wachtebeke een ommekeer. Tot groot plezier van Laura en onze teammanager. "Jurgen doet heel veel voor mij. Ik ben blij dat ik vandaag dit podium kan teruggeven." Maud Kaptheijns werd vijftiende, Jolien Verschueren 47ste.

(foto's Photopress.be)