Laurens en Eli ronden teamoverwicht knap af

Wat een start van het seizoen voor Pauwels Sauzen-Bingoal! Na onze triomf met Maud Kaptheijns bij de dames, was anderhalf uur later Laurens Sweeck aan de beurt bij de heren. Eli Iserbyt vervolledigde het teamsucces met een tweede plaats. 

En dan doen we in onze inleiding nog een aantal anderen tekort, want ook Michael Vanthourenhout, Daan Soete en Jens Adams hebben de start van het seizoen niet gemist. 

Na een prima opening van Eli Iserbyt en veel positiewisselingen waarin onze renners zich niet onbetuigd lieten, vormde zich in de tweede koershelft een ruime kopgroep met daarbij al de bovenvermelde mannen. In volle finale zag het er naar uit dat vooral Michael en Eli zich in de strijd voor de zege zouden mengen, maar finaal was het Laurens Sweeck die als een duivel uit een doosje kwam en mocht vieren.

Ploegenspel
"Een hectische finale", noemde Laurens het achteraf. "Waarbij het er tot de laatste halve ronde inderdaad niet naar uitzag dat ik nog in aanmerking zou komen voor winst. We speelden wel perfect het ploegenspel, vind ik. Ook ik bij de achtervolgers. Maar toen het toch weer samenliep, had ik nog wat overschot. Ik zette duidelijk op het juiste moment mijn ultieme inspanning in."

Voor Laurens een opsteker nadat vorige winter grotendeels de mist inging. "Wat ik deze zomer anders gedaan heb? Door een breukje in het scafoïd was ik de hele juni-maand uit roulatie. Is het daardoor dat ik op dit moment frisser ben? Ik weet het niet echt. Het belangrijkste is dat het goed gaat en dat ik weer kan winnen. We vertrekken straks met een goed gevoel naar de Verenigde Staten."

Iserbyt: "Ik reed gemakkelijk"
Ook Eli Iserbyt was opgetogen met zijn prestatie. "Natuurlijk win je liever zelf. Maar de zege blijft binnen de ploeg en ik ben tevreden van de koers die ik heb gereden. Ik wist dat ik beter was dan vorig jaar. 'Je spieren voelen groter aan', had mijn masseur me al verteld. En volgens mijn trainer zijn ook mijn waarden een stuk beter. Ik reed bovendien gemakkelijk en dan wil je graag tonen dat je goed bent."

Maar in de slotfase liep het toch nog mis voor Eli. "Ik moet toegeven dat het beste er ook een beetje af was. Toen Toon Aerts versnelde, had ik het al lastig om dat wiel te volgen. In de zandbak ging het uiteindelijk net niet goed genoeg. Maar nog eens, ik ben zeker niet ontevreden."

Uitslagen van onze renners: (46 dlns)
1. Laurens Sweeck
2. Eli Iserbyt
3. Quinten Hermans
5. Daan Soete
6. Michael Vanthourenhout
7. Jens Adams
15. Dieter Vanthourenhout
17. Jelle Camps
19. Jarno Bellens
22. Maxim Dewulf
23. Victor Vandebosch
25. Arno Debeir
30. Tomas Kopecky

(foto's Photopress.be)