Laurens, Michael en Eli vijf, zes en zeven op WK

Tijdens het WK stond in drie van de vier categorieën minstens een renner of renster van Pauwels Sauzen-Bingoal op het podium. Bij de elite lukte dat net niet, al valt onze mannen ook niets te verwijten. Laurens, Michael en Eli eindigden netjes vijfde, zesde en zevende.
 
Al na de eerste passage op het strand scheidden topfavorieten Mathieu van der Poel en Wout van Aert zich af van de rest van het deelnemersveld. In een man tegen man-duel trok Van der Poel aan het langste eind en pakte zijn vierde wereldtitel. Tot halfkoers deden onze drie kopmannen mee voor de laatste podiumplaats, maar Toon Aerts verkeerde in een begenadigde dag en werd uiteindelijk derde, voor Tom Pidcock.

Laurens, die een iets moeizamere start kende, knokte zich in de slotfase nog naar plaats vijf. Michael en Eli werden zesde en zevende.  "Ik startte goed, maar de enige manier om op het strand vooruit te komen was in het water, waardoor ik wat verkleumd geraakte. Daardoor waren mijn twee daaropvolgende zandpassages niet echt goed. Ik denk dat ik daar een potentiële podiumplaats verlies", reageerde Laurens achteraf.

"In de tweede koershelft kon ik nog veel goedmaken, maar Toon Aerts was buiten schot. Ik kwam wel nog kort op Pidcock, maar ook die bijbenen zat er net niet meer in. Uiteindelijk ben ik wel tevreden." Ook Michael en Eli vonden dat ze er het hoogst haalbare hadden uitgehaald. "We kijken nu al vooruit naar de resterende wedstrijden."
 
Uitslag:
1. Mathieu van der Poel
2. Wout van Aert op 37"
3. Toon Aerts op 1'24"
5. Laurens Sweeck op 2'05"
6. Michael Vanthourenhout op 2'14"
7. Eli Iserbyt op 2'18"
 
 
Foto's: ©Photopress.be