Laurens soleert naar dag- en Superprestigewinst!

Gesteund door twee stevige ploegmaats heerste Belgisch kampioen Laurens Sweeck over Middelkerke. Resultaat: zijn allereerste dagwinst in de Superprestige, voor het eerst primus in een belangrijk eindklassement, én een tricolore die schitterde bovenop het podium, waar ook Eli Iserbyt tweemaal op mocht klimmen.

Laurens of Eli? Het was de hamvraag voor de start van de slotmanche van de Telenet Superprestige in domein de Krokodil in Middelkerke. De twee ploegmaats speelden het bijzonder fair. Na een foutje van Eli Iserbyt in de zandbak kreeg Laurens Sweeck halfweg cross een gaatje. Dat werd ondanks de harde wind nadien enkel maar groter. Met dank ook aan Eli en Michael Vanthourenhout, twee dode gewichten in de achtervolging.

Met zijn winst trok Laurens ook aan het langste eind in een weddenschap, wat hem een ‘atje’ Jupiler opleverde. “Daar had ik het aan het einde toch wat lastig mee”, grijnst Laurens. “In de finale van de cross kon ik meer ontspannen zijn. Ik was blij dat ik een geruststellende voorsprong had. 20, 25 seconden stelden me gerust. Dit is een speciale overwinning, ja. Eerste Superprestige, eerste klassement: da’s een mooie dubbelslag. En een mooi seizoenseinde in deze trui. We hebben vandaag ook getoond dat we één team zijn.”

Eli maakte het feest compleet met een derde plek in de daguitslag, goed voor plaats twee in de eindstand. “Veel meer zat er niet in, dus ben ik content. Ik reed een beetje moeilijk rond, had halfweg een dipje en aan het eind was het in het duel tegen Toon een beetje op: ik ben dus blij dat ik nog derde kon worden.” Ondanks een oponthoud net na de start, wat hem daarna een stevige remonte deed doen, finishte Michael uiteindelijk als vijfde. Onze renners tussen plaats 10 en 20 waren Daan Soete, Ryan Kamp, Dieter Vanthourenhout (ondanks een val op de balken) en Jelle Camps. Beloften reden, net als altijd in de Superprestige, samen met de elite, wat zorgde voor een bijzonder ruim pak.

Uitslag mannen-elite en beloften Middelkerke:

1. Laurens Sweeck
3. Eli Iserbyt op 22”
5. Michael Vanthourenhout 39”
11. Daan Soete 2’18”
13. Ryan Kamp 2’35”
17. Dieter Vanthourenhout 3’26”
20. Jelle Camps 4’02”
27. Toon Vandebosch 5’00”
30. Pim Ronhaar 5’23”
31. Yannick Peeters 5’30”
37. Jarno Bellens 6’08”
46. Anton Ferdinande
51. Victor Vandebosch
Opgave: Luke Verburg en Diether Sweeck

(foto's Photopress.be)