Laurens Sweeck sprint naar vierde plek in Ronde van Luik

Hoe het met Laurens Sweeck gaat in deze Ronde van Luik? Als we op de uitslag van rit 3 alleen mogen afgaan, prima. Hij sprintte daarin naar een fraaie vierde plaats, gegangmaakt door de ploegmaats.

Een pittige beginfase met daarin een ruime vlucht met onze belofte Anton Ferdinande, een gecontroleerde koers met een weinig kansrijk kopduo nadat die eerste ontsnapping werd gegrepen: rit drie van de Ronde van Luik met start en finish in Hamoir in een notendop. Aan het eind van de controle kwam er na 145 kilometer koers een massasprint met een zo goed als compact peloton. Daarbij al onze renners, op Michael Vanthourenhout (niet gestart door ziekte) na.

En Laurens Sweeck sprintte dus naar plek vier, amper twee dagen na zijn debuut volgend op zijn handwortelbreukje. "Arno en Eli hebben de sprint voor me aangetrokken. Met drie gingen we op kop de laatste bocht in. Dat deden ze echt perfect, maar daarna gingen we in de aanzet iets te traag en kwam er drie man over me", beschrijft Laurens zijn sprint. Hoe hij zich voelt tijdens zijn rentree? "'Ca va'. De eerste rit werd er heel hard gekoerst en was het aanpassen door het gebrek aan wedstrijdritme, de dag nadien ging het zeker niet slechter en in deze derde rit was het iets kalmer voor me door de controle in het peloton."

Uitslag rit 3:

1. Théo Menant (Fra)
4. Laurens Sweeck z.t.
29. Eli Iserbyt
33. Anton Ferdinande
81. Arno Debeir
104. Dieter Vanthourenhout
Niet gestart: Michael Vanthourenhout

(foto: Wouter Toelen/TFOTO)