Laurens wint in Leuven: wet van de sterkste

Laurens Sweeck heeft de Ethias Cross Leuven gewonnen. Nog voor halfkoers reed de Lau weg uit een kopgroep van een renner of zes. Wat volgde was een lange solo, die hij met succes afrondde.

Jarno Bellens, Ward Huybs, Vincent Baestaens, Laurens Sweeck en de Spanjaard Felipe Orts voerde in de eerste ronde het veld aan. Er ontstond een kopgroep van negen, maar toen Laurens voorin het tempo wat opdreef, werd de groep steeds kleiner.

In de derde ronde was niemand nog bij machte zijn tempo te volgen. Hoe zeer de jongens van Deschacht-Hens-Maes in blok ook hun best deden, Laurens liep steeds verder uit. Zo kon hij het in de slotronde iets rustiger aan doen, met het oog op de Wereldbeker van morgen in het Tsjechische Tabor.

"Ik wilde in de eerste helft van de wedstrijd het verschil maken, waardoor ik het op het einde wat rustiger aan kon doen", deed hij na afloop zijn strategie uit de doeken. "Ik ben blij dat dat is gelukt, al ben ik niet echt stilgevallen. Ik bleef eigenlijk tempo rijden, zodat ik in de slotfase iets minder risico hoefde te nemen.”

"Wat dat gaat geven in Tabor? Dat zienwe dan wel weer. Ik ben vooral blij dat deze tweede seizoensoverwinning binnen is. De focus lag echt op vandaag."

Met Lukas Vanderlinden had Pauwels Sauzen-Bingoal nog een tweede renner aan de start in Leuven. Als eerstejaarsbelofte finishte hij halverwege het pak en in dezelfde ronde van Laurens. Niet slecht, als allerjongste van het hele deelnemersveld.

Uitslag Mannen Leuven (37 dlnrs):
1. Laurens Sweeck
2. Tom Meeusen
3. Felipe Orts
19. Lukas Vanderlinden

Foto's: ©Photopress.be