Laurens wint ook in Leuven, Michael mooie derde

Pauwels Sauzen-Bingoal blijft in deze novembermaand de cross domineren. Na Ruddervoorde, het EK (2 x Eli) en Niel (Laurens), trokken we vandaag ook aan het langste eind in Leuven. Laurens klopte Toon Aerts in een sprint met twee, Michael eindigde solo als derde.
 
Toon Aerts en Laurens Sweeck namen in het militair domein van Heverlee de beste start. Het duo legde er meteen duchtig de pees op en pakte een bonus van tien, vijftien seconden. Michael en Eli, die iets minder goed vertrokken waren, werkten zich even later los uit de eerste achtervolgende groep en bundelden de krachten in de achtervolging.
 
Na een foutje in het bos, moest Eli Michael laten rijden, maar doordat die druk bleef zetten en de achterstand op het leidersduo binnen de perken hield, kon Laurens vooraan optimaal profiteren en het werk aan Toon Aerts overlaten. 
 
De twee hielden vlot stand, in de sprint maakte Laurens de klus prima af. Zijn tweede zege in vier dagen tijd. Michael verzekerde zich van het derde plekje op het podium, terwijl Eli in de slotfase nog wegreed uit een groepje met Van der Haar, Soete, Baestaens en Vandeputte en vierde werd. Ryan Kamp werd negende.
 
In een zetel
"Ik heb inderdaad mijn voordeel gehaald uit het feit dat Michael druk bleef zetten", vertelde Laurens achteraf eerlijk. "Ik zat letterlijk in een zetel. Super dat ik het in de sprint heb kunnen afmaken. Ik voel dat ik sinds het EK een paar procentjes sterkr ben, al kon ik dat daar niet tonen. Woensdag in Niel en vandaag wel. Ik hoop dat ik die vorm nog een tijdje kan aanhouden."
 
Michael was blij met zijn derde plaats. "Jammer dat ik de start wat miste, maar met Eli geraakte ik toch los van de rest. Toen Eli wegviel, wist ik dat het moeilijk zou worden om nog vooraan aan te sluiten, maar met die derde plaats bevestig ik wel mijn goede vorm en regelmaat van de voorbije weken. En de zege blijft in de ploeg, dus je hoort mij niet klagen."
 
Intensieve week
Eenzelfde reactie bij Eli. "Ik was te voorzichtig in de start. Die eerste bocht is best gevaarlijk en ik reed wellicht iets te defensief, waardoor ik terrein verloor. Toen ik daarna nog een foutje maakte in het bos, was het over en out en heb ik beslist de krachten wat te sparen in functie van wat komen moet. De voorbije dagen waren best intensief, dus dat kan een keertje geen kwaad."
 
"Goed trouwens dat Laurens wint. Het is aangenaam om vast te stellen dat, als ik een keer iets minder ben, er anderen opstaan. Zo komt de druk niet altijd op mijn schouders terecht."
 

Uitslag Elite & U23 mannen:
1. Laurens Sweeck
2. Toon Aerts
3. Michael Vanthourenhout op 24"
4. Eli Iserbyt op 33"
9. Ryan Kamp op 56"
13. Toon Vandebosch op 1'32"
15. Pim Ronhaar op 1'43"
17. Jelle Camps op 1'51"
28. Anton Ferdinande op 2'34"
49. Luke Verburg op 4'49"
Dnf: Dieter Vanthourenhout

Foto's: ©Photopress