Laurens wint opwarmrace in Waterloo

Wie het kleine niet eert... enzovoort: Laurens Sweeck won vrijdagavond twee dagen voor de volgende wereldbekercross een opwarmwedstrijd in het Amerikaanse Waterloo. En neem dat opwarmen gerust letterlijk...

De autoreis van Iowa City richting Waterloo, Wisconsin maakte onze delegatie deze week uiteraard met de grote glimlach. En dat goeie gevoel, dat blijft dus behouden voor wereldbekermanche nummer 2. Laurens nam vrijdag een prima start, kreeg door een valpartij achter zijn rug een gaatje van een seconde of acht, en behield dat tot de finale, waarin hij zijn voorsprong nog wat verder uitdiepte.

"Ik moest toch wel doorrijden om achtervolger Nicolas Cleppe af te houden, maar op het eind zat ik safe", vertelt Laurens over zijn winnende race, die hem een gigantisch handbalshirt als bijkomend souvenir opleverde. "Het was erg warm, maar de volgende dagen wordt er regen verwacht. De staat van het parcours zal waarschijnlijk dus nog veranderen. Het parcours vandaag was ook niet helemaal hetzelfde als dat van zondag: dat is nog iets lastiger."

Naast Laurens en broer Diether (opgave) brachten we vrijdag geen renners aan de start in Waterloo.

(foto's Photopress.be)