Laurens zorgt in Oostmalle voor het perfecte klavertje vier

Et voilà! Ook de laatste tv-cross van het veldritseizoen is een prooi voor Pauwels Sauzen-Bingoal geworden. Met respectievelijk Denise Betsema, Eli Iserbyt, opnieuw Denise Betsema en uiteindelijk Laurens Sweeck wonnen we in het slotweekend alles. Het perfecte klavertje vier om een mooie winter in stijl af te sluiten.
 
Het zag er nochtans niet bijster goed uit in de aanvangsfase. Bij het induiken van de eerste zandstroken was niet één roodhemd te bespeuren, terwijl de andere favorieten zoals Toon Aerts en Quinten Hermans wel helemaal voorin te vinden waren. 
 
"Dat niet alleen", zuchtte Laurens achteraf. "Op de koop toe lieten sommige jongens op een onprofessionele manier het gat vallen. Ik zag Toon, Quinten en David van der Poel wegrijden, terwijl ik geen kant op kon. Best frustrerend was dat."
 
Maar Laurens bleef niet bij de pakken zitten en ging in de tweede ronde vol op zoek naar het koptrio. Met succes. Meer zelfs, hij ging erop en erover. "Ik voelde dat ik heel goede benen had en ik heb direct doorgezet, ja. Gisteren in Sint-Niklaas liep het niet. Ik had geen power in de benen, ik was niet flitsend. Vandaag had ik dat allemaal wel. En op een omloop als deze, die me op het lijf geschreven is, weet je dat je niet moet wachten."
 
Laurens sloeg meteen een beslissende kloof en was vertrokken voor een lange solo. Hermans stribbelde nog wat tegen, maar besefte dat het tempo van Laurens te hoog was en focuste vervolgens op de tweede plaats. Voor de Lau was het zijn vijfde zege van het seizoen en daar is hij tevreden mee.
 
"Toch wel. Ik heb de eerste maanden toch een paar keer mijn driekleur laten zien. Ik kende in december wel een mindere periode, maar ik sluit goed af. Over de ganse lijn ben ik tevreden en ik ga met een goed gevoel de zomer in."
 
Ook Michael was in goede doen. Na een slechte start - hij verzeilde na een rondje ongeveer in 25ste positie - knokte hij zich nog terug naar een zevende plaats. Minder goed verging het Eli. Hij kende vandaag een offday en moest vrede nemen met een 16de plek. Maar na zijn zevende overwinning  van het seizoen in Sint-Niklaas kan ook onze Europese kampioen met een goed gevoel zijn rustperiode aanvatten. 
 

Uitslag Sluitingsprijs:
1. Laurens Sweeck
2. Quinten Hermans op 19"
3. Lars van der Haar op 33"
7. Michael Vanthourenhout op 1'23"
11. Toon Vandebosch op 1'31"
16. Eli Iserbyt op 2'55"
22. Ryan Kamp op 3'36"
25. Witse Meeussen op 3'54"
31. Anton Ferdinande op 5'15"

Foto's: ©Photopress