Leonie kleurt rotdag in Hulst met zesde plek en nieuw WB-shirt

Neen, we beleefden absoluut geen hoogdag in de wereldbekermanche in het Nederlandse Hulst. Gelukkig kreeg die dankzij onze piepjonge Nederlandse Leonie Bentveld toch nog kleur: met een sterke zesde plek verstevigde ze haar leidersplaats in de Wereldbeker voor rensters onder de 23.

Leonie Bentveld doet het al een heel seizoen voortreffelijk in de Wereldbeker, maar maakte eerder in deze eindejaarsperiode een baaldag door in Gavere. De schade die ze daar opliep, kon ze in eigen land in Hulst alweer voor een flink stuk rechtzetten. Ze reed lange tijd in vijfde positie, verloor in de sprint uiteindelijk nog een plekje, maar finishte voor haar belangrijkste uitdagers in de strijd voor eindwinst.

Denise Betsema en Eli Iserbyt kenden helaas een baaldag in Hulst: Denise finishte na een absolute offday pas als zeventiende, Eli haalde door gezondheidsproblemen de aankomst niet. Eli blijft wel met een mooie voorsprong aan de leiding in de Wereldbeker. Ryan Kamp werd in zijn laatste wedstrijd voor onze ploeg achtste, Michael Vanthourenhout negende.

Uitslagen Wereldbeker Hulst (Ned)

Mannen:
1. Mathieu van der Poel (Ned)
2. Joris Nieuwenhuis (Ned) op 0’12”
3. Lars van der Haar (Ned) 0’20”
8. Ryan Kamp (Ned) 1’04”
9. Michael Vanthourenhout 1’15”

Vrouwen:
1. Puck Pieterse (Ned)
2. Ceylin Alvarado (Ned) op 0’06”
3. Lucinda Brand (Ned) 0’12”
6. Leonie Bentveld (Ned) 1’58"
17. Denise Betsema (Ned) 3’24”

(foto’s Photopress.be)