Leonie zo goed als zeker eindwinnaar X2O Trofee na zege in Herentals

Leonie Bentveld won in Herentals de juniorencross voor vrouwen. Het was de derde van vier manches in de X2O Trofee en Leonie scoorde drie op drie. Daarmee is ze nu al zo goed als zeker van eindwinst. 

Zoals ook haar andere wedstrijden reed Leonie van start tot finish aan de leiding. Al verliep dat vandaag iets moeizamer dan anders. "In de eerste ronde kwam ik best zwaar ten val in een afdaling. Ik geraakte in een verkeerd spoor en donderde over de dranghekken."

Ondanks een snee in het rechterbeen en een extra schaafwonde op de rug, verbeet ze de pijn en zette ze door. Veel overschot had ze niet, maar de overwinning kwam al bij al niet echt in gevaar. Na afloop werd haar blessure gehecht.

Dankzij haar zege telt Leonie in het klassement nu 5'05" voorsprong op haar eerste achtervolgster. Met nog één manche voor de boeg (Lille) kan ze in principe niet meer bijgehaald worden in die ranking. Al is er toch nog een 'maar'. 

Leonie kan namelijk niet starten in de slotmanche in Lille, omdat die dag het NK veldrijden voor jeugd verreden wordt. Als de nummer twee, de Canadese Ava Homgren, na het WK zou terugkeren naar Europa, de cross in Lille zou winnen én onderweg ook nog eens meer dan vijf seconden bonificatie pakt, kan het wel nog fout lopen.