Lille: geen dagsucces, wel eindwinst voor Eli in DVV Trofee

Eli Iserbyt is eindwinnaar van de DVV Verzekerigen Trofee, voor Michael Vanthourenhout. In de slotmanche in Lille vielen onze jongens net naast het podium. Bij de dames werd Denise Betsema zevende na een lange inhaalrace, terwijl kersvers wereldkampioen Ryan Kamp het podium haalde bij de beloften.
 
Het was Laurens Sweeck die furieus startte in de Krawatencross. In de openingsfase trok hij zelfs even alleen op pad, maar hij werd in de derde ronde weer tot de orde te roepen. Halfkoers viel de beslissing. Wout van Aert toonde zich de sterkste, terwijl Quinten Hermans op zijn beurt de tweede beste was. 
 
Laurens, Michael, Eli en Daan knokten iets verderop voor de derde podiumplaats, maar het was uiteindelijk Toon Aerts die met Van Aert en Hermans het podium op mocht. Laurens werd vierde, Michael vijfde en Daan achtste. Een opsteker voor onze Kempenaar, die na dit seizoen ons team verlaat.
 
In de slotfase kende Eli nog materiaalpech en drong niet meer aan. Hij bolde als 11de over de finish zonder over de limiet te gaan. Wel ruim voldoende om eindwinnaar van de DVV Verzekeringen Trofee te worden. "Het klassement was het belangrijkste. Dit is mijn eerste eindzege als prof in een regelmatigheidscriterium. En ik ben vooral tevreden met het feit dat ik daarvoor een volledig seizoen een constant niveau gehaald heb", glunderde Eli achteraf.
 
Sterke remonte van Denise
Bij de dames ging de overwinning naar wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado. De Nederlandse haalde het in de sprint van Annemarie Worst. Denise Betsema, die helemaal achteraan van start moest in haar eerste klassementscross sinds haar comeback, knokte zich naar een fraaie zevende stek. Laura Verdonschot kwam ten val en eindigde uiteindelijk 15de. 
 
Bij de beloften werd Ryan Kamp derde. Onze wereldkampioen werd in de openingsronde verrast door een snelle start van Niels Vandeputte en Antoine Benoist. Ryan bleef rondenlang op tien seconden hangen, maar kreeg de kloof niet gedicht. De meest verrassende prestatie kwam van Victor Vandebosch die als vierde over de streep kwam. Jelle Camps maakte de top vijf vol.
 
Uitslag Elite:
1. Wout van Aert
4. Laurens Sweeck op 40"
5. Michael Vanthourenhout op 46"
8. Daan Soete op 50"
11. Eli Iserbyt op 54"
16. Yannick Peeters op 2'26"

Dames Elite:
1. Ceylin del Carmen Alvarado
7. Denise Betsema op 44"
15. Laura Verdonschot op 1'40"
23. Maud Kaptheijns op 2'45"
59. Jolien Verschueren

Heren U23:
1. Niels Vandeputte
3. Ryan Kamp op 57"
4. Victor Vandebosch op 1'36"
5. Jelle Camps op 1'43"
8. Anton Ferdinande op 1'48"
15. Jarno Bellens op 2'03"
16. Toon Vandebosch op 2'10"
24. Luke Verburg op 3'12"

Foto's: ©Photopress