Loenhout: Eli verstevigt leidersplaats in DVV Trofee

Knappe prestatie van Eli Iserbyt in de Azencross. Tot diep in de finale hield hij Mathieu van der Poel gezelschap. Finaal moest hij de rol losen, maar hij werd wel fraai tweede en neemt zo een stevige optie op eindwinst in de DVV Trofee.

Opschudding in de beginfase. Mathieu van der Poel kwam op een brug ten val en verloor meer dan een halve minuut. Voor Eli - wel goed weg - het sein om vol voor de aanval te kiezen. "Ik wilde vooral die bonificatieseconden in de openingsronde meepakken. Dat ging vlot. Waarom niet verder rijden, redeneerde ik. Corné van Kessel kwam aansluiten en we draaiden goed rond."

Toen Van der Poel stilaan opschoof richting de kop van de koers, liet Eli Van Kessel ter plaatse. "Maar ik voelde dat Mathieu sowieso terug zou komen. Toen hij op een zes, zeven seconden zat, heb ik iets ingehouden en de benen een beetje gespaard. Ik wilde niet dat ik meteen zou  moeten lossen. Dat is goed gelukt: ik heb best lang standgehouden. Dat doet deugd. Het betekent dat de goede conditie nog ergens in het lichaam aanwezig is", lacht hij.

"Waarom het in Zolder dan wat minder liep? Ik kom nog macht te kort op die lange rechte stukken. Vandaag was het meer draaien en keren en op en af. Dat ligt me beter. En wellicht scheelt het ook mentaal. Ik heb daar nog niet zoveel ervaring mee, maar als het niet loopt zoals ik wil, maak ik me soms te snel druk. Dat kan sowieso nog beter."

Niet onbelangrijk: Eli doet vandaag een geweldige zaak in het klassement. Mathieu van der Poel volgt op 4'30", Michael Vanthourenhout op 4'33". "Op zo'n snel parcours mijn voorsprong uitbouwen, dat is mooi, ja. Het ziet er goed uit."

Uitlslag: 
1. Mathieu van der Poel
2. Eli Iserbyt op 9"
3. Corné van Kessel op 52"
7. Michael Vanthourenhout op 1'19"
11. Laurens Sweeck op 1'59"
13. Jens Adams op 2'04"