Lotto Belgium Tour: 'Veel ervaring opgedaan'

Lotte Kopecky heeft de de slotrit en het eindklassement van de Lotto Belgium Tour op haar naam geschreven. Voor onze vrouwen was in de zware etappe in Geraardsbergen geen hoofdrol meer weggelegd.
 
"Suzanne en Maud hebben het vandaag goed gedaan", aldus ploegleider Tom De Kort. "Laura kende een moeilijke dag. Bij de eerste passage over de Bosberg geraakte ze wat achterop met een groep van een twintigtal rensters en ze is jammer genoeg niet meer in het peloton kunnen terugkeren."
 
De vierdaagse zit er op. "We hebben vooral veel ervaring opgedaan", evalueert Tom. "We stonden hier met een jonge ploeg aan de start. Fem en Julie zelfs zonder enige ervaring in dat werk. Ook voor Suzanne en Laura was dit vrij nieuw. Maar in rittenkoersen als deze krijgen ze wel de kans om hun motor wat op te drijven en te leren koersen in ploegverband."
 
"En dan blik ik toch positief terug. Ik zag een goede sfeer en veel inzet. Het uitvallen van Fem gisteren was wel een domper. Het zag er in eerste instantie ook niet goed uit, maar Fem is een taaie. We zijn uiteindelijk opgetogen dat de schade meevalt."
 
Van 8 tot 11 juli staat hetzelfde vijftal, aangevuld met Ellen Van Loy, aan de start van de Baloise Belgium Tour. Zoals tijdens de rest van het zomerprogramma voor onze dames betreft het opnieuw een mix van Pauwels Sauzen-Bingoal en Vondelmolen-De Ceuster. We houden jullie via deze weg op de hoogte.
 

Uitslag:
1. Lotte Kopecky
2. Yara Kastelijn op 7"
3. Ellen van Dijk
60. Maud Kaptheijns op 5'56"
63. Suzanne Verhoeven op 6'01"
DNF: Laura Verdonschot

Eindklassement:
1. Lotte Kopecky
2. Ellen van Dijk op 20"
3. Lorena Wiebes op 36"
75. Suzanne Verhoeven op 29'23"
91. Maud Kaptheijns op 51'31"