Materiaalpech nekt sterke Eli in Besançon

Geen podiumplaatsen voor onze eliterenners in de slotmanche van de Wereldbeker in het Franse Besançon. Eli Iserbyt leek nochtans op weg naar een zekere top drie, maar pech gooide hem toch nog terug. Witse Meeussen zorgde wel voor podium bij de renners onder de 23 jaar.

Na een mindere start stak Eli Iserbyt na 20 minuten zijn neus aan het venster op de snelle omloop van Besançon. Op de aanval van Mathieu van der Poel had hij geen antwoord, aanspraak maken op de tweede plek deed Eli in een ruime achtervolgende groep wel. Tot hij door een mechanisch probleem terugviel naar de tiende plek. Ryan Kamp werd na een goeie koers zesde, Michael Vanthourenhout kwam niet aan de start. In de eindstand van de Wereldbeker zijn Michael en Eli respectievelijk tweede en derde.

Belgsich beloftekampioen Witse Meeussen eindigde in zijn categorie wel op het podium, al had hij zelfs uitzicht op meer: Witse werd tweede op een seconde van de Nederlandse winnaar Tibor del Grosso. Bij de vrouwen werd Denise Betsema na een tuimelperte op de trappen achtste. Shanyl De Schoesitter tot slot finishte als zestiende bij de meisjes-juniores.

Uitslagen Wereldbeker Besançon (Fra):

Mannen-elite:
1. Mathieu van der Poel (Ned)
2. Laurens Sweeck op 0:49
3. Joris Nieuwenhuis (Ned) 0:52
6. Ryan Kamp (Ned) 0:53
10. Eli Iserbyt 1:17

Vrouwen-elite:
1. Puck Pieterse (Ned)
2. Annemarie Worst (Ned) op 0:37
3. Inge van der Heijden (Ned) 0:43
8. Denise Betsema (Ned) 1:11

Mannen-beloften:
1. Tibor del Grosso (Ned)
2. Witse Meeussen op 0:01
3. Emiel Verstrynge 0:11

Meisjes-juniores:
1. Ava Holmgren (Can)
2. Xaydee Van Sinaey op 0:01
3. Isabella Holmgren (Can) 0:02
16. Shanyl De Schoesitter 3:11

(foto’s Photopress.be)