Maud beperkt de schade met een zesde plaats in Iowa City

Maud Kaptheijns stond vannacht met een bang hartje aan de start in Iowa City. "Ik kampte de voorbije week met een lichte verkoudheid, dus optimaal waren de omstandigheden niet. Dan geeft die zesde plaats me wel vertrouwen."

Drie dames domineerden deze eerste manche van de Wereldbeker: de Tsjechische Katerina Nash, de Canadese Maghalie Rochette en de verrassende Amerikaanse Clara Honsinger. Het was uiteindelijk Rochette die aan het langste eind trok.

Achter dat trio deed Maud Kaptheijns lange tijd mee voor een topvijfplaats, maar finaal zou ze als zesde werden afgevlagd in een toch wel zeer internationaal gezelschap. Een ereplaats waar de winnares van de seizoensopener in Eeklo wel kon mee leven.

Licht verkouden
"Ik kampte de voorbije week met een lichte verkoudheid, waardoor ik me ook vandaag nog niet honderd procent voelde. Dat ik dan toch zesde finish op een omloop die me bovendien niet op het lijf geschreven is, geeft me zelfs vertrouwen richting de komende weken."

Net als Daan Soete vertelde, had ook Maud het niet onder de markt met de weersomstandigheden. "Warm en vochtig, waardoor er toch weinig zuurstof in de lucht zat.  Maar zoals ik al zei, ik ben zeker niet ontevreden. Ik wil nu de volgende dagen dat goede gevoel terugvinden in de hoop om in Waterloo nog beter te doen."

Uitslag:
1. Maghalie Rochette (Can) in 46'23"
2. Katerina Nash (Cz)  op 7"
3. Clara Honsinger (VS) op 15"

6. Maud Kaptheijns (Ned) op 44"

Foto: ©Photopress.be