Maud ploetert naar toptienplaats in Waterloo

Maud Kaptheijns is zondagavond negende geworden in de tweede wereldbekermanche van het seizoen. "Een succesje", vond ze zelf. "De voorbije jaren heb ik dat nooit gekund op zo'n omloop." Leuk extraatje: ze blijft zesde in de stand van de Wereldbeker.
 
Maud startte vanop de eerste rij, maar zakte snel weg naar de 11de plaats. Tegen modderduivels Richards, Neff en Nash had ze in Waterloo geen verhaal. Maar onze Nederlandse aanwinst toonde weerbaarheid en knokte om niet verder weg te zakken. Meer zelfs, in de slotronde slaagde ze erin om nog een tweetal plaatsen goed te maken.

Zo klokte ze na bijna drie kwartier ploeteren af op een verdienstelijke negende plaats en verdedigde zo met succes haar zesde plaats in de ranking van de Wereldbeker. 
 
"Eigen tempo"
"Hier ben ik tevreden mee", klonk het na een warme douche. "Op dit parcours mocht je echt niet over je toeren gaan, wilde je geen zware terugslag krijgen in de finale. Daarom heb ik bewust van bij de start een eigen tempo gereden. En dat is uiteindelijk goed uitgepakt. De voorbije jaren zou ik dit niet gekund hebben op zo een zware omloop. Dus ja, ik vlieg straks met een goed gevoel terug naar huis."
 

Foto's: ©Photopress.be