Merksplas: 12de podiumplaats voor Denise

Denise Betsema is derde geëindigd in de Superprestigemanche van Merksplas. De zege ging naar Lucinda Brand na een lange solo. "Blij dat ik na die vijfde plaats in Tabor opnieuw op het podium sta", klonk Denise na afloop tevreden.

Er stond in deze vierde manche van de Superprestige geen maat op Lucinda Brand. De wereldkampioen vertrok al in de eerste rond in Merksplas voor een lange solo. Onder meer Denise deed nog een poging om de kloof te overbruggen, maar net als Annemarie Worst of Yara Kastelijn slaagde zij daar niet in.

In de finale kregen we nog een boeiend duel tussen deze vrouwen voor plaatsen twee, drie en vier. Denise werd finaal als derde afgevlagd. Goed voor een twaalfde podiumplaats deze winter. En daar was ze al bij al best blij mee.

"Dat ik op het EK en in Tabor naast het podium viel, voelde toch wat zuur aan", vertelde Denise achteraf. "Zeker als - zoals in Tsjechië - de benen wel goed waren. Maar we zijn zo aan elkaar gewaagd dat het van details afhangt."

"Vandaag was Lucinda wel heel sterk. Al had ik eerst niet door dat ze voorop reed. Ze had snel een kleine voorsprong en in het bos verlies je elkaar letterlijk snel uit het oog. Pas bij de eerste doortocht aan de finish merkte ik dat ze al een eind voorop reed. Dan ga je daarachter wat naar elkaar kijken, waardoor ze nog verder wegreed."

In de tussenstand van de Superprestige blijft het bovenin ongemeen spannend. Lucinda Brand leidt na vier manches met een puntje voorsprong op Denise en Annemarie Worst. Morgen is Denise van de partij in Koksijde. Ze won de Duinencross al een keertje in 2018. Ook Fem, Laura en Leonie zakken naar de kust af voor deze wereldbekerwedsdtrijd.

Uitslag Merksplas vrouwen (45 dlns):
1. Lucinda Brand
2. Annemarie Worst op 19"
3. Denise Betsema op 21"

Tussenstand Superprestige na 4 van de 8 manches:
1. Lucinda Brand - 56 punten
2. Denise Betsema - 55
3. Annemarie Worst - 55

Foto's: © Photopress.be