Merksplas: 2de plaats voor Denise, ondanks rampstart

Lucinda Brand was de beste in de damescross in Merksplas, de vierde proef in de Telenet Superprestige. Denise Betsema werd knap tweede na een inhaalrace van exact 43 minuten. "Die start blijft echt een werkpuntje", gaf ze achteraf toe.
 
Even schrikken toen we de eerste dames het veld zagen induiken in Merksplas. Geen Laura, geen Maud, geen Fem, zelfs geen Denise. Laura stond op de tweede rij en werd even ingesloten. Denise stond achter Laura en zat op die manier ook vast. Fem stond zelfs nog een rij verder en dook bij de allerlaatste dames het veld in.
 
Wat volgde was een lange achtervolgingsrace. Voor Laura (13de) en Fem (15de) zat een toptienplaats er niet meer in, maar Denise knokte zich wel nog naar de kop van de koers. Al had de wedstrijd nog een rondje langer moeten duren om kans op winst te maken. Maar van haar tweede plaats kon de Texelse wel genieten. Zoals gewoonlijk geen gejammer bij onze kopvrouw ...
 
"Ik ben hier heel blij mee, gezien mijn slechte start”, vertelde ze. “Ik had na de eerste rondes niet verwacht om nog zo dicht bij de overwinning te komen. In de eerste rondes ging de zandbak vlot, maar in de finale liep dat toch wat minder. Maar de tweede plaats is ook mooi."
 
"Wat die start betreft: op een smalle strook zoals vandaag is het lastig om snel op te schuiven. Ik stond al op de derde rij en bovendien is dat starten ook niet mijn sterkste punt", grijnsde ze. "Daar moet echt nog aan gewerkt worden. Nu, week na week pak ik ook extra UCI-punten, dus ik zal vanzelf wel opschuiven in die startorde. Maar ik ben vooral blij met mijn huidige vormpeil. Dat is echt goed."
 

Uitslagen Dames Elite en U23:
1. Lucinda Brand
2. Denise Betsema op 6"
3. Ceylin del Carmen Avarado op 16"
13. Laura Verdonschot op 1'44"
15. Fem van Empel op 1'58"
dnf: Maud Kaptheijns

Foto: ©Photopress.be