Michael 2de in Val di Sole, Eli steviger leider in Wereldbeker

De 9de manche van de Wereldbeker veldrijden werd afgewerkt in de sneeuw van Val di Sole. De zege ging naar Wout van Aert? Michael Vanthournehout werd knap tweede. Eli Iserbyt viel met zijn vierde plek net naast het podium, maar verstevigt zijn leidersplaats in het klassement! Een geslaagd verplaatsing, dus!

Wout van Aert was net als vorige week in Boom de beste, maar ook Michael voelde zich goed in zijn vel op het technisch veeleisdende parcours in Vermiglio. Michael was de enige die in de eerste koershelft de schade op de Belgische kampioen kon beperken.

"Op technisch vlak kon ik mijn mannetje wel staan tegen Van Aert", vertelde Michael achteraf. "Maar de stukken waarop hij zijn volle vermogen kwijt kon, waren er voor mij toch wel teveel aan. Maar ik ben blij met het resultaat. En het is vooral een opsteker nadat ik de voorbije weken toch op de sukkel ben geweest met de gezondheid."

Achter Van Aert en Michael ontspon zich in de finale een spannend duel tussen Tom Pidcock en Eli met de derde plaats als inzet. Eli weerde zich als een duvel in een wijwatervat, maar door een iets te hoge foutenlast in de laatste twee ronden, moest hij uiteindelijk vrede nemen met plek vier.

"Het was niet echt mijn dagje", aldus Eli. "Je maakt een slipper, waarna je je toch wat begint op te jagen. En je wil sneller gaan om de verloren tijd goed te maken, maar net daardoor ga je dan weer in de fout. Ik vond he nochtans een geweldige ervaring. Maar dat het nieuw was, maakte het ook iets moeilijker. Het zou beter gaan, mochten we dit een paar keer na elkaar doen. Misschien moeten we volgend jaar naar een dubbel weekend in de sneeuw", knipoogde hij.

Maar als team keren we uiteraard tevreden huiswaarts met twee podiumplaatsen (winst Fem en tweede plek Eli), Denise die opnieuw nadert op Lucinda Brand bij de vrouwen én Eli die zijn leidersplaats in de Wereldbeker nog maar eens verstevigt. 

"Ik kan met een gerust hart op stage vertrekken. Ik kom in het weekend terug voor de manches van Rucphen en Namen, maar dat dit klassement zo goed als binnen is, zorgt voor extra rust. Ik kan nu opbouwen naar de belangrijke januari-maand."

Uitslag Val di Sole:
1. Wout van Aert
2. Michael Vanthourenhout op 49"
3. Tom Pidcock op 1'28"
4. Eli Iserbyt op 1'44"
9. Toon Vandebosch op 3'36"
28. Lorenzo Masciarelli op 1 ronde

Tussenstand Wereldbeker na 9 manches:
1. Eli Iserbyt - 307 punten
2. Toon Aerts - 208 
3. Michael Vanthourenhout - 203
7. Toon Vandebosch - 133
11. Laurens Sweeck - 110
12. Ryan Kamp - 103
19. Anton Ferdinande - 50
50. Witse Meeussen - 7
61. Lorenzo Masciarelli - 3

Foto's: © Photopress.be