Michael glijdt naar winst in Zonnebeke

Voor Michael Vanthourenhout kan het weekend al niet meer stuk: onze Europese kampioen reed en gleed naar winst op de sneeuw van Zonnebeke. Ook onze jongeren reden zichzelf in de kijker in de Exact Cross.

Een groot deel van het veldritpeloton had de Belgische winter al voor de Spaanse zon ingeruild, en dus torste Michael Vanthourenhout zaterdag de favorietenrol in de tv-cross in het West-Vlaamse Zonnebeke, waar we ook vier belofterenners aan de start brachten.

Michael bezweek niet onder de druk: samen met Yordi Corsus maakte hij deel uit van een kopgroep van vijf, waar ook Kay De Bruyckere nog ei zo na kwam aansluiten, tot Kay letterlijk wegviel. Voorin bleken wegrenners Gianni Vermeersch en Tim Merlier de taaiste concurrenten voor Michael, maar in de voorlaatste ronde sloeg hij ze van zich af. Een derde seizoenszege dus voor Michael, die zondag ook aan de start komt in Benidorm.

Bij de vrouwen hadden we geen vertegenwoordigsters in Zonnebeke: Leonie Bentveld en Denise Betsema waren net als juniore Shanyl De Schoesitter al naar Spanje afgereisd.

Uitslag Exact Cross Zonnebeke

Mannen:
1. Michael Vanthourenhout
2. Gianni Vermeersch op 0'25"
3. Tim Merlier 0'49"
6. Yordi Corsus 1'41"
14. Kay De Bruyckere 3'40"
18. Kenay De Moyer 3'48"
19. Viktor Vandenberghe 3'51"

(foto’s Photopress.be)