Michael knalt naar Europees goud!

De eerste kampioenschapstitel voor onze Michael Vanthourenhout is een feit: na Fem van Empel zorgde Michael op de Citadel van Namen voor ons tweede EK-goud. Twee Europese sterrentruien: dat wordt genieten, de komende weken!

Michael Vanthourenhout torste niet de grote favorietenrol, tijdens de Europese kampioenschappen in Namen. Maar zijn geliefde klimparcours op de Citadel én een fikse regenbui zorgden voor omstandigheden zoals onze Belg het heel graag heeft. Ondanks enkele valpartijen ging Michael op en over Lars van der Haar met grote voorsprong naar de Europese titel. Eli Iserbyt bezeerde zich bij een foutje en gaf op, Ryan Kamp reed een uitstekende cross, maar werd daar na een fout niet voor beloond met een dichte ereplaats.

Michael Vanthourenhout: “Dit betekent heel veel. Dit is de grootste overwinning uit mijn leven: in de elitecategorie heb ik nog nooit in een kampioenentrui kunnen crossen. Dit was wel één van de zwaarste races die ik ooit deed. Ik voelde dat mijn benen heel goed waren, maar maakte in de derde ronde veel foutjes. Het was heel zwaar om Lars nadien weer bij te halen, maar ik bleef de hele cross hard duwen. Ik denk dat ik iets beter was op de schuine kanten, de technische stroken, en dat dat het verschil heeft gemaakt. Ik hou van deze race.”

Onze Nederlandse eerstejaarsbelofte Leonie Bentveld tot slot finishte in haar EK als zevende.

Uitslagen dag 2 EK Namen

Mannen:
1. Michael Vanthourenhout
2. Lars van der Haar (Ned) op 0:40
3. Laurens Sweeck 2:17
13. Ryan Kamp (Ned) 3:41
DNF Eli Iserbyt

U23 vrouwen:
1. Puck Pieterse (Ned)
2. Line Burquier (Fra) op 0:50
3. Shirin van Anrooij (Ned) 1:27
7. Leonie Bentveld (Ned) 2:50

(foto's Photopress.be)