Michael stoempt naar vierde plek in Gavere

Michael Vanthourenhout is op Tweede Kerstdag als vierde geëindigd in de Wereldbeker-wedstrijd van Gavere. Door omstandigheden stonden we helaas met een minidelegatie aan de start.

Het veldritpeloton kreeg maandag een lekker ouderwets stoempparcours voorgeschoteld, meteen een bijzonder zware opener van het drukke eindejaarsmenu. Maar toch spaarde Michael Vanthourenhout de krachten niet: nadat hij lange tijd in de buurt kon blijven van tenoren Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock deed onze Europese kampioen met zijn vierde plek best een goeie zaak in de strijd voor de eindzege in de Wereldbeker, waarin Michael momenteel als tweede gerangschikt staat.

Naast Michael en onze jongeren Lorenzo Masciarelli en Shanyl De Schoesitter hadden we helaas geen renners in Gavere. Fem van Empel en Eli Iserbyt zijn nog niet volledig hersteld van hun valpartij in Val di Sole, al komt Eli dinsdag wel aan de start in Zolder. Ook Denise Betsema en Ryan Kamp, zoals gepland niet aan de start in Gavere, zijn er in Zolder terug bij.

Uitslagen Wereldbeker Gavere:

Mannen:
1. Mathieu van der Poel (Ned)
2. Wout van Aert op 0:27
3. Tom Pidcock (GBr) 0:54
4. Michael Vanthourenhout 1:53
46. Lorenzo Masciarelli (Ita)

Vrouwen:
1. Shirin van Anrooij (Ned)
2. Lucinda Brand (Ned) op 0:37
3. Puck Pieterse (Ned) 0:50
62. Shanyl De Schoesitter 13:22

(foto's Photopress.be)