Michael topt volledig podium in Vittel

Morgen maandag worden al onze renners op een podium verwacht voor de traditionele ploegvoorstelling, maar vandaag zondag konden ze al even in groep oefenen: in het Franse Vittel hebben we daags na een eerste podiumplek meteen de hele top drie bezet.

Twee dagen na elkaar cross op UCI-niveau daar in Vittel, met dank aan onze concullega Steve Chainel. Heel wat van onze renners gingen maar al te graag op zijn uitnodiging in om er in de schaduw van de Vogezen twee crossen te rijden. Op zaterdag leverde dat al een tweede plek op voor Dieter Vanthourenhout  - "David van der Poel was de sterkste en de snelste" - en een rij toptienplaatsen voor onze aanwezige beloften.

Na een dagje supporteren voor grote broer kwam Michael Vanthourenhout op zondag zelf ook aan de start. En zoals dat enigszins te verwachten viel, overklaste hij de concurrentie. Op eentje na dan: onze belofte Ryan Kamp hield lange tijd stand op de bagagedrager van Michael, en hield daar een knappe tweede plek aan over. Mooi ploegenspel voorin dus, maar ook in de achtervolging: Dieter nam niet over in de tweede groep - "Dat mocht ik uiteraard niet" - en maakte in de finale het feest af met de derde plaats. Podiumfoto's waren nooit zo leuk!

Daar bleef het trouwens niet bij, wat podiumplaatsen betreft: Laura Verdonschot (3e en 2e) stond twee dagen op rij op het podium in Vittel, en Maxim Dewulf sleepte de tweede plek uit de brand in de B-cross van Hoboken.

Uitslag Vittel (Fra - zat):
1. David van der Poel (Fra) in 58'37"
2. Dieter Vanthourenhout z.t.
3. Yentl Bekaert op 2"

5. Ryan Kamp (Ned) 11"
6. Jarno Bellens 23"
7. Anton Ferdinande 27"
8. Jelle Camps 32"
13. Yannick Peeters 1'01"

Uitslag Mlada Boleslav (Tsj - zat):
1. Marcel Meisen (Dui) in 59'48"
2. Michael Boros (Tsj) z.t.
3. Marcel Wildhaber (Zwi) op 1"

7. Toon Vandebosch 11"
9. Victor Vandebosch 1'15"
23. Tomas Kopecky (Tsj) 4'13"

Uitslag Vittel (Fra - zon):
1. Michael Vanthourenhout in 1u02'14"
2. Ryan Kamp (Ned) op 22"
3. Dieter Vanthourenhout 39"

5. Jarno Bellens 49"
9. Anton Ferdinande 1'41"
18. Yannick Peeters 3'02"
Opgave: Jelle Camps

Uitslag Poprad (Svk - zon):

1. Marcel Meisen (Dui) in 1u04'59"
2. Tomas Paprstka (Tsj) op 19"
3. Wietse Bosmans 43"

8. Tomas Kopecky (Tsj) 3'05"
16. Victor Vandebosch 6'50"

(foto Photopress.be)