Michael triomfeert in ‘Moeder aller Crossen’

Michael Vanthourenhout heeft zijn eerste overwinning in zijn Europese kampioenentrui beet, en wat voor één: Overijse, de Moeder aller Crossen. Bovenaan de wereldbekerstanden blijven zowel Eli Iserbyt als Fem van Empel aan de leiding.

Zowel Michael Vanthourenhout als Eli Iserbyt schoten in de klassieker van Overijse uitstekend uit de startblokken, maar na een lekke band van Eli was het Michael die een beklijvend duel voerde met wereldkampioen Tom Pidcock. Daarin trokken wij uiteindelijk aan het langste eind: een technisch meesterlijke Michael mocht op de finish zijn vierde seizoenszege vieren. Nog een opsteker: Eli behoudt ondanks zijn zevende plek zijn leidersshirt in de Wereldbeker.

Michael Vanthourenhout: “Deze overwinning zet ik net onder of misschien zelfs gelijk met mijn Europese titel in Namen. Het was heel lastig een verschil te maken op Tom Pidcock. Misschien was ik net iets beter in de technische gedeeltes, maar bergop was het heel moeilijk om hem te volgen. Ik wist dat ik geen foutje mocht maken, ook al was dat moeilijk. Maar ik ben blij dat ik het net heb kunnen afmaken. Hopelijk kan ik deze conditie nog een tijdje aanhouden.”

In de vrouwenwedstrijd moest onze Europese kampioene en wereldbekerleidster Fem van Empel deze keer haar meerdere erkennen in een concullega: land- en leeftijdsgenote Puck Pieterse stak een eindje boven de rest uit. Fem finishte wel nog sterk als tweede, en doet zo opnieuw een uitstekende zaak met het oog op eindwinst in de Wereldbeker. Ook bij de meisjes-juniores (geen Wereldbeker) finishten we op de dichtste ereplaats, met dank aan eerstejaars Shanyl De Schoesitter.

Uitslagen Wereldbeker Overijse:

Mannen:
1. Michael Vanthourenhout
2. Tom Pidcock (GBr) op 0:03
3. Lars van der Haar (Ned) 0:37
7. Eli Iserbyt 1:36
11. Ryan Kamp (Ned) 3:14
17. Witse Meeussen 4:19
36. Lorenzo Masciarelli (Ita)

Vrouwen:
1. Puck Pieterse (Ned)
2. Fem van Empel (Ned) op 1:03
3. Shirin van Anrooij (Ned) 1:36
10. Denise Betsema (Ned) 3:06
24. Leonie Bentveld (Ned) 7:23

(foto's Photopress.be)