Michael verlaat Zonhoven met vierde plek

De eivolle eindejaarsperiode in het veldrijden zit erop. Onze Europese kampioen Michael Vanthourenhout hoefde bepaald niet ontevreden terug te keren van de wereldbekermanche in Zonhoven dankzij een vierde plek. Witse Meeussen haalde het beloftepodium.

Op een ondergrond die hem doorgaans minder ligt, maakte Michael Vanthourenhout een goeie beurt. Ondanks het vele zand haakte hij eerst aan bij de latere winnaar Wout van Aert en Mathieu van der Poel, om nadien de strijd voor plaats drie aan te gaan met Laurens Sweeck. Daarin beet Michael dan wel in het figuurlijke zand, maar hij kan na een geslaagd dubbel weekend met een uitstekend gevoel naar het BK in Lokeren trekken én hij blijft in de running voor eindwinst in de Wereldbeker.

In de kleuren van de Belgische selectie deed ook belofte Witse Meeussen het uitstekend in de befaamde Kuil van Zonhoven: niet ver achter de rug van winnaar Thibau Nys veroverde hij een sterke tweede plek. Fleur Moors (7e) verloor bij de meisjes-juniores het uitzicht op podium door een dubbele schoenwissel. Eli Iserbyt en Denise Betsema stonden na een drukke kerstperiode niet aan de start, net als Ryan Kamp, die sinds zijn val in Loenhout op de sukkel is met een lichte hersenschudding.

Uitslagen Wereldbeker Zonhoven:

Mannen:
1. Wout van Aert
2. Mathieu van der Poel (Ned) op 1:23
3. Laurens Sweeck 1:31
4. Michael Vanthourenhout 2:02

Vrouwen:
1. Shirin van Anrooij (Ned)
2. Puck Pieterse (Ned) op 0:37
3. Fem van Empel (Ned) 0:54
26. Leonie Bentveld (Ned)

Mannen U23:
1. Thibau Nys
2. Witse Meeussen op 0:08
3. Tibor del Grosso (Ned) 0:24
19. Lukas Vanderlinden 3:56

Meisjes-juniores:
1. Lauren Molengraaf (Ned)
2. Célia Gery op 1:27
3. Isabella Holmgren (Can) 1:35
7. Fleur Moors 2:54
24. Shanyl De Schoesitter 7:28

(foto’s Photopress.be)