Mooie zesde plaats voor Fem van Empel op EK dames U23

Ze is net 18 en dus pas eerstejaarsbelofte. En een jaar geleden was ze nog voetbalster. Toch stond Fem van Empel haar 'mannetje' op het Europees kampioenschap. Voor eigen volk reed ze naar een fraaie zesde plek. "Daar mag ik tevreden mee zijn."

"Het was dringen bij de start", deed Fem achteraf haar verhaal. "Ik heb voorlopig nog te weinig UCI-punten gesprokkeld om een goede startpositie te verwerven. En laat dat hier nu net van essentieel belang zijn om mee te doen voor het podium."

Dus was het de eerste anderhalve ronde moeilijk om op te schuiven. "Ik kon in die fase niet maximaal gaan. Van te voren wist ik ook dat dit parcours me niet helemaal lag vanwege de hoge snelheid. Dan lag de intensiteit met lopen, opstappen en weer doorfietsen me beter. Naarmate de wedstrijd vorderde, kon ik toch opschuiven en meestrijden voor plek zes."

En dat was ook Fems eindresultaat. "Ik mag er tevreden mee zijn, denk ik. Over twee dagen zal het precies een jaar geleden zijn dat ik mijn laatste voetbalwedstrijd speelde. Dat ik nu meteen zesde kan worden op mijn eerste beloften-EK, voelt goed."

Uitslag EK beloften: 
1. Puck Pieterse
2. Blanka Kata Vas op 8"
3. Manon Bakker op 10"
6. Fem van Empel op 51"